Τούρτα με κρέμα πορτοκαλάδας και κρέμα τυριού

Μια απίστευτα δροσερή τουρτίτσα που συνδυάζει σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα τυριού και φανταστική κρέμα με πορτοκαλάδα.
Εγώ τη λάτρεψα…


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγά
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κάψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
1 φακελάκι μόρφατ ή γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
400 γρ. τυρί κρέμα
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
600 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
4 γεμάτες κ.σ. κορν φλαόυρ
4-5 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν,το κακάο και τη βανίλια σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Ρίχνω και το λάδι να ενωθεί και αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι στρογγυλό με λαδόκολλα αβουτύρωτο 26-28 εκ.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρω και το τοποθετώ σε μια πιατέλα με το τσέρκι και το σιροπιάζω.Θα το πάρει όλο το σιρόπι.
-Χτυπάω το μόρφατ ή το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω και την άχνη.Προσθέτω λίγο λίγο το τυρί κρέμα να ενωθεί καλά και αδειάζω την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
-Σε κατσαρολάκι βάζω την πορτοκαλάδα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθούν και μετά ανοίγω τη φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτω το άρωμα πορτοκαλιού και όπως είναι ζεστή η κρέμα την αδειάζω προσεχτικά πάνω από την κρέμα τυριού και την απλώνω καλά με ένα κουτάλι.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και ξεφορμάρω.
Ξεφορμάρεται πολύ ευκολα. Εγώ γαρνίρισα με σαντιγί.
Δοκιμάστε το!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»