TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα καρδούλα

Φεβ 11, 2025
in Μαγειρική
Τούρτα καρδούλα
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΟΛΥ…

ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΚΡΕΜΑ Ζαχαροπλαστικής Συστατικά:

γάλα (480ml)

4 κρόκοι αυγών

κρυσταλλική ζάχαρη (80γρ)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις(30γρ)

κορν φλαουρ (30γρ)

1 κουτ σουπ κακάο αν την θέλετε σοκολάτα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

μια πρέζα αλάτι

ανάλατο βούτυρο (75γρ) και ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (75γρ)

κρέμα γάλακτος (250 γρ)

Οδηγίες :

Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε να ζεσταθούν το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και την κρυσταλλική ζάχαρη. Κοσκινίστε το αλεύρι το κορν φλάουρ (και το κακάο ) αν την θέλετε σοκολάτα . Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε μόνο το ¼ ζεστό γάλα και χτυπήστε ελαφρά για να ομογεννοποιηθούν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, χτυπήστε ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όπως είναι καυτή προσθέστε το τα πρώτα 75 γρ ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν . Μεταφέρετε σε ένα σκεύος κρύο και αφήστε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε κρέμα τα άλλα 75 γρ μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει καλά . Όταν η βρασμένη κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε στο αφράτ βούτυρο. Χτυπάμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να δέσει και να γίνει λεία .

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. κορν φλάουρ

3 αυγά

55 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη & επιπλέον για από πάνω

Εκτέλεση :Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα σε μέση – χαμηλή ταχύτητα για 20 λεπτά γιατί να είναι πιο σταθερή και έτσι δεν χάνει εύκολα τον όγκο της. Είναι έτοιμη όταν έχει γίνει σαν λευκή, γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με μια συνεχή κυκλική κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσει τον όγκο της.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ . Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Κόβουμε μακρόστενα μπαστούνια 5 εκατοστών μήκος η στρογγυλά . Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και σηκώνουμε το χαρτί μας να φύγει όση είναι κάτω . Δεν χαλάνε τα σαβαγιάρ μας. Ψήνουμε 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΣΙΡΟΠΙ

100 γρ νερο

100 γρ ζάχαρη

10 σταγόνες χυμό λεμόνι τα βράζουμε για 2 λεπτα και όταν κρυώσει προσθέτουμε ή 3 κουτ σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε στην φόρμα μας μια στρώση σαβαγιάρ και τα σιροπιάζουμε καλά . Βάζουμε την μισή κρέμα και απο επάνω δεύτερη στρώση σαβαγιάρ καλά σιροπιασμένα και μετά την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μία λεπτή στρώση κρέμας σαντιγί . Βάζουμε 2 ώρες κατάψυξη και μετά ξεφορμάρουμε .

Στολίζουμε με ότι μας αρέσει ή μάλλον ότι αρέσει σε αυτόν που θα την προσφέρουμε . Εγώ σε 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα πρόσθεσα 3 κουτ. σούπας νερό και έφερα το μείγμα σε βρασμό .Το άφησα να κρυώσει και το έστρωσα στην παγωμένη τούρτα .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Τι επηρεάζει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού;

Τι επηρεάζει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού;

Τι δεν ξέρατε για το ποπ κορν που βάζετε στα μικροκύματα

Τι δεν ξέρατε για το ποπ κορν που βάζετε στα μικροκύματα

Strawberry Milk Nails: Η τάση που θα βλέπουμε παντού τους επόμενους μήνες

Strawberry Milk Nails: Η τάση που θα βλέπουμε παντού τους επόμενους μήνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd