Τούρτα φράουλας

Τούρτα φράουλας… Πιο δροσερή και ελαφριά δεν γίνεται…

Υλικά:

1 κουτί γάλα εβαπορέ
3/4 κούπας του νες καφέ νερό
1 κουτί ζελέ φράουλα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κούπες τριμμένο μπισκότο digestive
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάλτε το γάλα από το βράδυ στο ψυγείο να είναι παγωμένο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το νερό, την ζάχαρη, τον ζελέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.
Μόλις κρυώσει ο ζελές βάλτε τον στο ψυγείο να γίνει πηχτός σαν μελί.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα με κούμπωμα στρώστε τα μπισκότα που τα έχετε πρώτα ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο.
Μπορείτε να χρησιμοποιησετε το τσέρκι μόνο  την στεφάνη της φόρμας χωρίς τον πάτο, απευθείας επάνω σε μια πιατέλα που θα σερβίρετε το γλυκό.
Χτυπήστε στο μίξερ το παγωμένο γάλα μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.  Προσθέστε και τον μισοπηγμένο ζελέ και χτυπήστε ώσπου να αφρατέψει.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο.
Αφήστε να σταθεί 4 με 5 ώρες ή μέχρι την επόμενη ημέρα. Αφαιρέστε την στεφάνη και σερβίρετε την τούρτα με την σάλτσα φράουλας.

Υλικά για την σάλτσα φράουλας:

2 κούπες φράουλες
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν -φλάουρ
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
κουταλιές σούπας κονιάκ

Εκτέλεση για την σάλτσα φράουλας:

Ανακατέψτε τις φράουλες, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και σιγοβράστε ανακατευοντας κατά διαστήματα ώσπου να πήξει και να γίνει μια διάφανη γυαλιστερή σάλτσα.Κατεβάστε απ την φωτιά και ρίξτε μέσα και το κονιάκ.

Σημείωση : Εγώ έκανα διπλή δόση και έβαλα γάλα φρέσκο (4 κούπες) και ανακάτεψα μαρμελάδα που είχα έτοιμη με κονιάκ και με το κορν φλάουρ λίγο επάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει και να ασπρίσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.