Τούρτα φράουλα

Είναι η δικιά μου τούρτα φράουλα και η αγαπημένη όλης της οικογένειας …
Δροσερή, ανάλαφρη, καθόλου λιγωτική, με μια φανταστική κρέμα βανίλιας και μια γρήγορη σάλτσα φράουλας … 

Υλικά για το παντεσπάνι : 

5 αυγα
1/2 κουπα ζάχαρη
3/4 κουπα αλευρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπέικιν

Υλίκα για το σιρόπι : 
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα βανίλια : 
500 γρ.φυτική κρέμα (την πράσινη)
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι γκαρνί ή μόρφατ σκόνη βανίλια
2 βανίλιες
1 ζαχαρούχο γάλα

Υλικά για την κρέμα φράουλα :
700 γρ.φράουλες
8-9 κ.σ ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
2-3 κ.σ κονιάκ ή ποτό φράουλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση : 
Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μείγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου.
Βράζω το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνω τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να γίνουν πολτός.
Αν δε θέλετε τα σποράκια της φράουλας(όπως εγώ) περάστε τον πολτό μέσα από μια σίτα πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνω τον πολτό σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνέχεια (γιατί κολάει)σε μέτρια φωτιά δένω σε κρέμα.Προσθέτω το ποτό και τη βανίλια.Την αδειάζω σ’ένα μπολ,την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα με το γάλα τις βανίλιες και το γκαρνι σε σαντιγι και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
Σε μια πιατέλα βάζω ένα τσέρκι και στήνω την τούρτα βάζοντας
παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας.Πάλι παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας (στη μέση όχι σάλτσα φραόυλας)και ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας τελειώνοντας με σάλτσα φράουλας.
Βάζω την τούρτα να παγώσει στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και την ξεφορμάρω.Καλύπτω και τα πλαινά με κρέμα βανίλιας και γαρνίρω με ροζέτες από την ίδια κρέμα η οποία θα φτάσει ακριβώς και για το γαρνίρισμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 
Μπορούμε αντί να κάνουμε τις φράουλες πολτό να τις κόψουμε φετάκια και να τις ρίξουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά να δέσουν σε μια ελαφριά σάλτσα.
Είναι εύκολη και πεντανόστιμη …

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.