Τουρσί

Τα διαμάντια της ελληνικής γης και οι πολύτιμοι καρποί της κλεισμένα στα βάζα μου…

ΥΛΙΚΑ

Ότι λαχανικά θέλετε εσείς , καρότο, κουνουπίδι, σελινοριζα, ραπανάκι, πιπεριές, αγγουράκια κ.α.
1 λίτρο νερό
1 λίτρο λευκό ξύδι
3 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποστειρωνουμε καλά τα βάζα μας και τα καπάκια μας.

Πλένουμε δυο φόρες καλά τα λαχανικά μας σε αλατισμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, την ζάχαρη και την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.  Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά και προσθέτουμε το ξυδόνερο αφού είναι χλιαρό έως κρύο να τα σκεπάσει μέχρι επάνω, προσθέτοντας στο τέλος και λίγο λαδάκι. Κλείνουμε καλά για ένα μηνά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.