Τουρσί μελτζάνας

ΤΟΥΡΣΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ…

Υλικά:
15 Μελιτζάνες μικρές
Σέλινο σε κλαράκια για το δέσιμο
Λάχανο
Μαϊντανό
Σκόρδα
Καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ποτήρι ξίδι
Μισό ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:
Πλύντε κόψτε τα κοτσάνια και χαράξτε σε βαθος. Βράστε τις μελιτζάνες για 6 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού για να ξεπικρισουν, οχι παραπάνω και 1 λεπτό το σέλινο.
Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε λάχανο, καρότα, σκόρδα και τα ανακατεύεται τα όλα μαζι.
Στραγγίξτε τις μελιτζάνες καλα. Βαλτε βάρος πάνω για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Αλατοπιπερώστε τις μελιτζάνες.
Γεμίστε με τα λαχανικά και δέστε με τον σελινο.
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με το ξίδι για ένα ολόκληρο βραδυ. Την άλλη μέρα βγάλτε από το ξίδι και βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα άλλο μπολ και ρίξτε το λάδι. Το τουρσί είναι έτοιμο, φυλάξτε στο ψυγειο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.