Τουρσί μελιτζανάκι

ΤΟΥΡΣΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ…

Υλικα
20 Μελιτζανάκια μικρά
Σέλινο σε κλαράκια για το δέσιμο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ
Λάχανο
Σέλινο
Σκόρδα
Καρότα
Όλα στον τρίφτη
Αλάτι
Μισό ποτήρι ξίδι
Μισό ποτήρι λάδι
Εκτέλεση
Πλυντε, κόψτε τα κοτσανάκια και χαράξτε σε βάθος μια φορά.   Βράστε τις μελιτζάνες για 2 με 3 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού, όχι παραπάνω και 1 λεπτό το σέλινο.
Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε λάχανο, σέλινο, καρότα, σκόρδα, ανακατεύετε όλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Στραγγίξτε τις μελιτζάνες καλά.
Αλατίστε τις μελιτζάνες.
Γεμίστε με τα λαχανικά και δέστε με ένα κλαράκι σέλινο που έχετε βράσει πριν για 1 λεπτό.
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με το ξίδι για ένα ολόκληρο βράδυ.  Την άλλη μέρα βγάλτε από το ξίδι και βάλτε σε ένα άλλο μπολ και ρίχνετε το λάδι.
Το τουρσί είναι έτοιμο.
Φυλάξτε στο ψυγείο.
Σημ.:Το λάδι που θα βάλετε να είναι αραβοσιτελαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι εκτός από ελαιόλαδο γιατί το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο εκτός  και αν περιμένετε να ξεπαγώσει πριν σερβίρετε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.