Τόνος κονσέρβα σπιτικός

Τόνος κονσέρβα σπιτικός…

Υλικά:

τόνος

αλάτι χοντρό

πιπέρι κόκκους

1-2 φύλλα δάφνης

προαιρετικά κόκκινες πιπεριές τσιλι

ξύσμα λεμονιού

φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το άσπρο μέρος

Εκτέλεση:

Βάζω τον τόνο σε μια κατσαρόλα σκεπαζοντας τον με νερό και προσθέτω για κάθε λίτρο νερού 100 γραμμάρια αλάτι, πιπέρι κόκκους και δάφνης φύλλα. Το αφήνω να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει τον βγάζω από το νερό και τον αφήνω να στραγγίσει καλά. Κόβω σε κομμάτια. Τον βάζω σε γυάλες και πιεζω στο στιβαγμα.  Σε κάθε κομμάτι ρίχνω επάνω καυτερές πιπεριές, ξύσμα λεμονιού, κρεμμυδάκι – όλα ψιλοκομμένα.  Καλύπτω με λάδι (ανακατεμένο ηλιέλαιο και ελαιόλαδο).  Συντηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.