Το υπέροχο “μυστηριακό” ηλιοβασίλεμα των Μετεώρων… μία μοναδική εμπειρία

photoshooting by Christos Ntaoulas

Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα των Μετεώρων αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Ο ήλιος «ντυμένος» στα πιο ωραία πορτοκαλί χρώματα φωτίζει του βράχους των Μετεώρων αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ομορφιά τους και δημιουργώντας μία μυστηριακή ατμόσφαιρα. Το σκηνικό μοναδικό κι ακόμη κι ο φωτογραφικός φακός αδυνατεί να «συλλάβει» όλη αυτή την ομορφιά και μαγεία.

Όποιος έχει επισκεφτεί τα Μετέωρα κι έχει δει από κοντά το ηλιοβασίλεμα, είναι μία εμπειρία, που δεν πρόκειται να ξεχάσει. Και σίγουρα, θα θέλει να ζήσει ξανά και ξανά.

Το ηλιοβασίλεμα αποτελεί μία ακόμη πινελιά στο επιβλητικό τοπίο όπου δεσπόζουν απόκρημνοι βράχοι ως αποτέλεσμα ενός μοναδικού γεωλογικού φαινομένου. Στην κορυφή τους τα μοναστήρια στέκουν αγέρωχα. Το όλο τοπίο είναι σχεδόν… «απόκοσμο» και δεν είναι τυχαίο πως τα Μετέωρα έχουν εμπνεύσει σκηνοθέτες κι έχουν χρησιμοποιηθεί ως «καμβάς» για τα γυρίσματα ταινιών.

Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και η ομορφιά που κρύβει έχει «ανακαλυφθεί» τα τελευταία χρόνια με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ανεβαίνουν στους ιερούς βράχους για να το θαυμάσουν.

photoshooting by Christos Ntaoulas