To Twitter προειδοποιεί χρήστες για παραβιάσεις των λογαριασμών τους

Το Twitter προειδοποίησε ορισμένους χρήστες του ότι ο λογαριασμός τους είναι πιθανόν να παραβιάσθηκε εξαιτίας κενού ασφαλείας στο οποίο εμπλέκονται “παράγοντες υποστηριζόμενοι από κράτος”, σε μία εξαιρετικού χαρακτήρα κίνηση για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μήνυμα του Twitter, για προληπτικούς λόγους, ειδοποιεί μερικούς από τους χρήστες του για το γεγονός ότι ο λογαριασμός τους περιλαμβάνεται σε μία μικρή ομάδα χρηστών που είναι πιθανόν να αποτέλεσαν στόχο από παράγοντες που υποστηρίζονται από ένα κράτος.
Οι παράγοντες αυτοί (ενδεχομένως συνδεόμενοι με μία κυβέρνηση) κατόρθωσαν να αποκτήσουν πληροφορίες, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις IP και/ή τηλεφωνικούς αριθμούς. Φυσικά το Twitter ερευνά το θέμα, αν και τίποτε δεν αποδεικνύει στο στάδιο αυτό ότι κατόρθωσαν να λάβουν πληροφορίες από τους λογαρισμούς.
Κατά το παρελθόν το Twitter έχει ειδοποιήσει τους χρήστες του για πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε ειδοποιήσει 200.000 χρήστες του για πειρατεία των κωδικών πρόσβασης και των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
πηγή : newsit.gr