TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

To σούπερ ψωμί που χορταίνει περισσότερο και αδυνατίζει – Το αλεύρι που κάνει τη διαφορά

Απρ 18, 2023
in Διατροφή
To σούπερ ψωμί που χορταίνει περισσότερο και αδυνατίζει – Το αλεύρι που κάνει τη διαφορά
Share on FacebookShare on Twitter

Όσοι δεν μπορούν να φανταστούν μια μέρα να περνάει χωρίς έστω και μια φέτα ψωμί στο γεύμα τους, μπορούν να το απολαύσουν άφοβα, κάνοντας αυτή την απλή αλλαγή στη σύστασή του.

Εάν αγαπάτε την πίτσα, τις πίτες και το ψωμί γενικότερα, αλλά είτε λόγω δυσανεξίας στη γλουτένη είτε επειδή προσέχετε τη φόρμα σας θα πρέπει να το ελαττώσετε, νεότερη μελέτη αναδεικνύει έναν τρόπο να τα απολαύσετε χωρίς κίνδυνο ή ενοχές.

 

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Quadram, ένα ερευνητικό κέντρο τροφίμων και υγείας στο Νόργουιτς, και το King’s College του Λονδίνου, δημιούργησαν ένα ψωμί χρησιμοποιώντας  αλεύρι από ρεβύθια στη θέση του κανονικού αλευριού από σιτάρι.

Ειδικότερα, το αλεύρι ρεβυθιού που κατασκεύασαν, εντείνει περισσότερο το αίσθημα του κορεσμού, σε σύγκριση με την κατανάλωση ψωμιού από συμβατικό αλεύρι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η αντικατάσταση θα μπορούσε να περιορίσει την υπερκατανάλωση τροφής και τελικά να μειώσει τα ποσοστά της παχυσαρκίας.

Παρόλα αυτά, προειδοποιούν ότι αυτή και μόνο αλλαγή θα πρέπει να συνοδεύεται και από μια ολιστική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει τη σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής.

Το «μαγικό» αλεύρι

Το αλεύρι ρεβυθιού ή φακής χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες συνταγές από vegans και όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Όταν όμως ακολουθείται η παραδοσιακή διαδικασία άλεσής του, διασπώνται οι δομές των ινών που αποτελούν το κλειδί για τα οφέλη των οσπρίων στην υγεία.

Η μελέτη είναι και η πρώτη του είδους της που εξετάζει το νέο αυτό συστατικό, το οποίο προκύπτει από μια διαφορετική διαδικασία άλεσης, η οποία διατηρεί τη δομή των ινών των οσπρίων.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition συμμετείχαν είκοσι υγιή άτομα, ηλικίας 18 έως 45 ετών, τα οποία κατανάλωναν καθένα από τα ψωμάκια, τα οποία σερβίρονταν με μαρμελάδα φράουλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης και ένα ποτήρι νερό, σε τρεις διαφορετικές ημέρες μετά από 12ωρη νηστεία.

Θέλοντας λοιπόν να διαπιστώσουν οι ερευνητές πώς η κατανάλωσή του θα επηρέαζε το αίσθημα του κορεσμού, την ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, παρασκεύασαν τρία διαφορετικά είδη ψωμιού: το ένα με κανονικό λευκό αλεύρι σιταριού, το δεύτερο με 30 % αλεύρι ρεβυθιού και το τρίτο με 60% περιεκτικότητα σε αλεύρι ρεβυθιού.

Από τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν πριν από την κατανάλωση του ψωμιού και μετά, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν καταναλώσει το ψωμί από αλεύρι ρεβυθιού,  είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ορμονών κορεσμού στο αίμα. 

Με λίγα λόγια, οι συμμετέχοντες αισθάνονταν λιγότερο πεινασμένοι μετά την κατανάλωση του ψωμιού που ήταν εμπλουτισμένο με ρεβύθια.

Μάλιστα, το ψωμί περιεκτικότητας 30% από κυτταρικό αλεύρι ρεβυθιού μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά 40%, σε σύγκριση με το κανονικό ψωμί. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφειλόταν στην πιο αργή διάσπαση του αμύλου στο αλεύρι ρεβυθιού κατά την πέψη.

Όπως καταλήγουν, το συγκεκριμένο ψωμί θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει στην ταχύτερη απώλεια βάρους, ξεγελώντας το σώμα να θεωρεί ότι έχει πια χορτάσει μετά την κατανάλωση.

ygeiamou.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/2023/02/19/to-soyper-psomi-poy-chortainei-adynatizei-to-aleyri-poy-kanei-ti-diafora/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας

Απρ 24, 2025
Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;
Διατροφή

3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;

Απρ 20, 2025
Next Post
Τιμή στους 5 ΕΠΟΝίτες κατά την εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων

Τιμή στους 5 ΕΠΟΝίτες κατά την εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα-ΦΩΤΟ

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα-ΦΩΤΟ

Παιδική παχυσαρκία: Πώς να βοηθήσετε το παχύσαρκο παιδί

Παιδική παχυσαρκία: Πώς να βοηθήσετε το παχύσαρκο παιδί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd