TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Το ψωμί του μαύρου πρίγκιπα

Αυγ 16, 2018
in Μαγειρική
Το ψωμί του μαύρου πρίγκιπα
Share on FacebookShare on Twitter

Το ψωμί το ονόμασαν ετσι γιατί η κυρία που το έκανε ήταν για ένα παιδι Αποριτζιναλ
( οι Αποριτζιναλ είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας πριν έρθουν οι Άγγλοι ως κατακτητές).Η γυναίκα δεν έκανε παιδιά και μεγάλωσε ένα από τη φυλή αυτή (η φυλή είναι μαύρη).
Το ψωμί του μαύρου πρίγκιπα λοιπόν σήμερα το δοκίμασα και εγώ …

Υλικά 

500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
200 γραμμάρια γάλα καρύδας
1/2 κούπα λάδι ρυζιού
1 μάγια νωπή (ή φυσικό προζύμι)

Λίγες σταγόνες μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 μεγάλη κουταλιά κακάο σκονη
3 κ.σ .ζάχαρη καρύδας

Υλικά για την γέμιση

χουρμάδες και καρυδιά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση 

Βάζουμε το γάλα καρύδας λάδι ρυζιού μαζί τη μάγια και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα ξύλινη. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινισμένο δύο φορές. Πλάθουμε με τα χέρια και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα καρυδιά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μετά από 20 λεπτά πιάνουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 3 μέρη. Το ένα το αφήνουμε άσπρο όπως είναι .  Το άλλο βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά κακάο και το ζυμώνουμε καλά. Στο τρίτο βάζουμε λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής.

Μοιράζουμε σε μπαλάκια τα κομμάτια ζύμης. Τα ανοίγουμε λωρίδες και την κάθε λωρίδα βάζουμε μείγμα από τους χουρμάδες & τα καρυδιά.
Κλείνουμε τις λωρίδες, κάνοντας τα μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα. Τα βάζουμε ένα πάρα ένα τα χρώματα.
Όταν τελειώσουμε το βάζουμε αμέσως στο φούρνο χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει και χωρίς να έχουμε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα και μίση περίπου ανάλογα το φούρνο μας.

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Έτσι θα βγάλεις τον λεκέ αποσμητικού από τα ρούχα σου

Έτσι θα βγάλεις τον λεκέ αποσμητικού από τα ρούχα σου

200 εντυπωσιακά και εύκολα σχέδια για νύχια βήμα βήμα

200 εντυπωσιακά και εύκολα σχέδια για νύχια βήμα βήμα

Ποιες τροφές θεωρούνται εσφαλμένα υγιεινές;

Ποιες τροφές θεωρούνται εσφαλμένα υγιεινές;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd