Το παιδί μου δεν κοιμάται

Το παιδί μου δεν κοιμάται…

Η αλήθεια είναι πως το να είσαι γονιός δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα βλέπεις σε διαφημίσεις και ταινίες. Είναι σαν τον τέλειο άντρα ή την σούπερ γυναίκα που βλέπεις στις ταινίες και μετά θεωρείς πως υπάρχει και μάταια τον/την περιμένεις. Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε back to reality!

Με ρωτάνε πολλές μανούλες αν ξέρω κάποιο μυστικό για τον βραδινό ύπνο. Αν ακολούθησα μια συγκεκριμένη μέθοδο, τακτική στο πως θα κοιμίζω τα δικά μου παιδιά.

Είστε έτοιμοι;

Το πρώτο μου παιδί δεν κοιμόταν ΠΟΤΕ. Κι όταν λέω ποτέ εννοώ ποτέ. Οκ για να λέμε και την αλήθεια την έπαιρνε καμιά φορά ο ύπνος πάνω στο στήθος, ενώ θήλαζε και εκείνα τα μαγικά ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ δεν ανέπνεα ΚΑΝ, για να απολαύσω τη μοναδική στιγμή ηρεμίας. Πολλοί ήταν αυτοί που επέμεναν ότι φταίει ο θηλασμός, το ότι δεν χορταίνει το παιδί και τα λοιπά που ακούμε όλες μας. Το ότι το παιδί έπαιρνε κιλά κανονικά και έβρεχε τις πάνες δεν μας ενδιαφέρει καν. Γιατί εκείνοι ήξεραν καλύτερα. Καλά αυτό δεν με απασχολούσε και πολύ είναι η αλήθεια. Το θέμα μου εμένα ήταν ο ύπνος!

Τι κάνει ξύπνιο ένα νεογέννητο; Σε κοιτάει. Ναι αμέ. Σε κοιτάει. Με κοιτούσε που λέτε κι εμένα. Και την κοιτούσα κι εγώ. Μιλούσα μόνη μου, τραγουδούσα κι εκείνη εκεί. Φτάνει να ήμουν στο οπτικό της πεδίο και να μη με χάσει λεπτό. Μόλις δε με έβλεπε έκλαιγε! Σπάραζε. Και ξανά πίσω εγώ.

Τι παραμύθια διάβαζα.

Τι μουσικές έβαζα.

Το ίδιο.

Υπήρξε περίοδος που απλά την έβαζα στο αμάξι και γυρνούσα μες τους δρόμους ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ! Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έτσι έμαθα κάθε στενό της γύρω περιοχής. Το κακό είναι ότι τζάμπα έκαιγε βενζίνη το αμάξι, μιας και ο στόχος δεν επετεύχθη ΠΟΤΕ!

Μετά μεσονύκτιο πάρτι

Ναι ούτε το βράδυ. Εκεί μαζί δίπλα δίπλα στο κρεβάτι. Να κάνω προσευχές και τάματα να κοιμηθεί κανένα μισάωρο. Θυμάμαι, ήταν κάποια βράδια που ένιωθα τέτοια κούραση που απλά δεν άντεχα ούτε εγώ ούτε κι ο άντρας μου και της βάζαμε τραγούδια να ακούει για να κοιμηθούμε λίγο εμείς τουλάχιστον. Όταν μεγάλωσε λίγο το τι βιντεάκια στο Youtube έπαιξαν, κυρίως 3 με 4 το πρωί, για να κοιμηθούμε μια ώρα δε λέγεται!

Ήταν το αυτοκολλητάκι μου. Αυτό που με έσωσε ήταν ο μάρσιπος. Την είχα συνέχεια πάνω μου. Σιδερώναμε, μαγειρεύαμε, βάζαμε σκούπα, απλώναμε ρούχα… Ναι πολλοί με έλεγαν υπερβολική και θυμάμαι την άφησα ΜΟΝΟ μια φορά μόνη στο δωμάτιο της για πέντε λεπτά για να δει η κουμπάρα μου πως δεν υπερβάλλω και συνέβη κάτι άσχημο, για το οποίο δεν είμαι ακόμη έτοιμη να σας μιλήσω. Θα το κάνω όμως εν καιρώ.

Η Νατ. μου κοιμήθηκε πρώτη φορά για έξι ώρες σερί μόλις έκλεισε τα 4! Ναι! Η δεύτερη μου κόρη όμως κοιμόταν. Μάλιστα, θυμάμαι όταν την είχα γεννήσει τις πρώτες μέρες στο σπίτι πήρα τηλέφωνο τον παιδίατρο μου, είχα αλλάξει στη δεύτερη γέννα παιδίατρο, και του λέω: “Κώστα το παιδί κοιμάται περίπου δύο με δυόμιση ώρες σερί τι να κάνω;” γέλασε ναι. “Έτσι κάνουν” μου λέει ” τα νεογέννητα, κοιμούνται!!!”.

Ακολουθήστε τα θέλω του παιδιού σας

Τι συμβουλή να σας δώσω; Να ακολουθήσετε το παιδί σας. Ναι είναι αρκετοί οι γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο που προτείνει ένα βιβλίο και αφήνουν το παιδί μόνο στο δωμάτιο του να κλαίει μέχρι να “μάθει”. Διαφωνώ. Εξηγήστε μου λίγο, τι ακριβώς μπορεί να μάθει ένα βρέφος; Ο,τι θέλουμε λίγο να ησυχάσουμε, ηρεμήσουμε, αράξουμε, να δούμε ταινία, να κάνουμε σεξ; Σόρι που σας το χαλάω αλλά δε θα το καταλάβει.

Θα νιώσει όμως την ασφάλεια και την αγάπη σας κάθε φορά που αναζητά την παρουσία σας.

Ναι είναι πανδύσκολο να είσαι γονιός.

Κουβαλά πολλές ευθύνες η γονεϊκότητα.

Χάνεις προσωπικές στιγμές και την αίσθηση του χρόνου.

Κρύβει πόνο και νέα συναισθήματα.

Και τα πιο δύσκολα χρόνια είναι τα πρώτα τέσσερα αν με ρωτάτε.

Αλλά ότι δίνεις το παίρνεις πίσω στο εκατονταπλάσιο!! Το βιώνω τώρα. Και νιώθω ευγνώμων και χαίρομαι που τα δύσκολα πέρασαν (κι άσε το μπαμπά να λέει πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και τα προβλήματα! Προτιμώ αυτήν την ηλικία, νιώθω πως τη βιώνω καλύτερα και πιο ομαλά…)

Κι εσείς… Κάντε υπομονή. Είναι το πρώτο και το βασικότερο που οφείλουμε να μάθουμε να κάνουμε σαν γονείς!

ΥΓ. Δεν θήλαζα μέχρι τα 4 που σας είπα οτι επιτέλους κοιμήθηκε 6 ώρες σερί. Θήλαζα το παιδί μέχρι 13 μηνών. Πάλι ξυπνούσε τα βράδια, μια φορά αναζητώντας γάλα και τις υπόλοιπες έτσι επειδή μπορούσε! Ναι έκανα και το τεστ να δίνω νερό κι όχι γάλα μπας και σταματήσει να ξυπνάει αλλά δεν έπιασε! Επομένως, απλά έδινα γάλα στο παιδί και κοιμόταν άλλες δυο, το πολύ ώρες, μέχρι να ξυπνήσει πάλι για το μεσονύκτιο πάρτι του!

πηγή :https://thisisus.gr/to-paidi-mou-den-koimatai/?fbclid=IwAR1_hyNuepIuEbbYefKpbqnjAaF2ppr9nQ641nP8MROutoF2jqV6OjtKqpk