Το ουράνιο τόξο κάλυψε τον Τρικαλινό ουρανό μετατρέποντας την πόλη σε πίνακα ζωγραφικής

φωτό: Νικολεττα Ψυρρα

Το επτάχρωμο μονοπάτι της Ίριδας κάλυψε τον Τρικαλινό ουρανό φέρνοντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας, λες και τα χρώματα του ήρθαν να δώσουν χρώμα στο γκρίζο και το μουντό χρώμα της καθημερινότητάς μας. Η εικόνα μαγική κι εντυπωσιακή ταυτόχρονα. Πόσα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα 7 υπέροχα χρώματα της Ίριδας. 

Οι άνθρωποι μαγεύονται από τη μυστηριώδη ομορφιά του εδώ και αιώνες, αναζητώντας απαντήσεις γύρω από το φαινόμενο – τα υπέροχα χρώματα που χαράζουν τον ουρανό, μετά τη βροχή που έχει μια γλυκιά μελαγχολία. Σε πολλές κουλτούρες, μύθοι και θρύλοι συνοδεύουν την εμφάνισή του και αμέτρητα έργα τέχνης, μουσική και ποίηση, εμπνεύστηκαν και εμπνέονται ακόμα, από τη σχεδόν απατηλή του εικόνα.

φωτό: Νικολεττα Ψυρρα

Πανέμορφα και σχετικά σπάνια, τα ουράνια τόξα εξιτάρουν τους ανθρώπους, οι οποίοι έλκονται από την υπόσχεση που αφήνει αυτή η πολύχρωμη χαραμάδα φωτός στον μουντό ουρανό, για ένα λαμπρότερο μέλλον. Και το γεγονός ότι είναι υπαρκτά, αλλά τα βλέπουμε σε απόσταση, σαν μακρινές οπτασίες, συμβάλλει στην ταύτισή τους με την ελπίδα και την πίστη για καλύτερες μέρες.

Ευαριστούμε την Νικολεττα Ψυρρα και τον Γιωργος Γουλας για τις υπέροχες φωτό.

φωτό: Γιωργος Γουλας