Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων συντονιστής προγράμματος με εταίρους την Πολωνία, Εσθονία και Σλοβενία

Άλλη μία διάκριση για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων το οποίο είναι συντονιστής προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, την Εσθονία και τη Σλοβενία. Όπως ενημερώνει η Διευθύντριά του Άννα Μαγκιώση εγκρίθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ (ΚΑ1 κινητικότητας -επιμόρφωσης προσωπικού) με βαθμολογία 88,60/100 και συντονιστικό σχολείο είναι το Νηπιαγωγείο Ριζαριου. Εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Πολωνία, η Εσθονία και η Σλοβενία.“Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για μια αρκετά απαιτητική χρονιά και μπόλικη δουλειά!” αναφέρει η Διευθύντρια του σχολείου κ. Άννα Μαγκιώση.

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα πρωτοπόρο Νηπιαγωγείο που έχει φέρει στα Τρίκαλα πολλές πανελλαδικές διακρίσεις. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα καινοτόμα προγράμματα και μάλιστα πριν λίγο καιρό ένα από τα project του βραβεύτηκε για την καλή του εκπαιδευτική προσέγγιση, με τους λιλιπούτειους μαθητές του να «καταθέτουν» τη δική τους πρόταση για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με πολύ κέφι και μεράκι και με όλη την αθωότητα και τη γνήσια ματιά των παιδικών τους χρόνων, με τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων τους κατάφεραν να διακριθούν για την προσπάθειά τους. Τα παιδιά  μοιράστηκαν τη δουλειά τους, ιδέες κι ανησυχίες, ήθη κι έθιμα με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κ. Μαγκιώση είναι η πρώτη Νηπιαγωγός στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τα ευρωπαϊκά προγράμματα  από το 1996, έχοντας μεγάλη διδακτική εμπειρία και πάνω από όλα όρεξη για δουλειά είναι φυσικό να αποτελεί έμπνευση για τους μικρούς μαθητές της.