To Hydrobot Argolith ξεκίνησε την εξερεύνηση των ποταμών των Τρικάλων από τον Αγιαμονιώτη

Φωτό από το βυθό του Αγιαμονιώτη

Την εξερεύνηση των ποταμών της πόλης ξεκίνησε το υδρορομπότ Argolith, το υδρορομπότ που κατασκεύασαν μετά από πολύ δουλειά κι έρευνα οι μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων, με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Πρόκειται για υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα το οποίο ολοκληρώθηκε, του έδωσαν το όνομα “ArgoLith ” (όνομα σύνθετο από την Αργώ και το Ληθαίο)και την Κυριακή ξεκίνησε την εξερεύνηση των ποταμών των Τρικάλων.

Από το βυθό του Αγιαμονώτη

Στον Αγιαμονιώτη

Μετά την λήψη της σχετικής άδειας από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι μαθητές στην πρώτη δοκιμή του Argolith σε ποτάμι των Τρικάλων.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 15/03 έγινε η πρώτη δοκιμή στον Αγιαμονιώτη, από όπου έχουμε και τις πρώτες υποβρύχιες εικόνες. Η δοκιμή πήγε πάρα πολύ καλά και η πλεύση του Argolith είναι πλέον ιδανική.
Ταυτόχρονα οι μαθητές με τους καθηγητές τους συνεχίζουν να πειραματίζονται στο εργαστήριο με το Arduino και τους αισθητήρες.

Ποιοι συμμετέχουν

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
Ουρανία Μπέλσι, Κωνσταντίνος Βράντζας, Βασίλειος Γκατζής, Σωτηριος Καλαντζής, Αχιλλέας Αλέκος, Ελένη Κλιάφα, Γεώργιος Αλέκος, Ελένη – Μαρία Μαντόλα, Παναγιώτης Καρατζάς, Ραφαήλ – Ανδρέας Μουτογεώργος, Αθανάσιος Γούσιος.
Η ομάδα Υδρορομποτικής συγκροτήθηκε στο 7ο Λύκειο Τρικάλων από τους εκπαιδευτικούς κ. Βασίλειο Σπάχο (ΠΕ 19 Πληροφορικής) και Σεβαστή Τσιλίκη (ΠΕ 04 Βιολόγος), χωρίστηκε σε υποομάδες (δημιουργίας αφίσας, δημιουργίας και ενημέρωσης ιστοτόπου, προβολής και δημοσίων σχέσεων) και τα μέλη τους ξεκίνησαν την κατασκευή του οχήματος.