Το Δίκτυο Φορέων Πολιτών για την Προστασία του ορεινού όγκου Ν. Τρικάλων καταγγέλλει εσκεμμένη προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου υπέρ των αιολικών στον Μύλο των Ξωτικών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ.

Aιολικά, ένα παραμύθι για παιδιά

Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν επικοινωνιακό καταιγισμό παραπλάνησης των πολιτών στο όνομα της οικολογίας και της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης.

Η ΡΑΕ έχει στήσει μια βιομηχανία αδειοδοτήσεων χωρίς όρια και προϋποθέσεις και όσο τα ομορφότερα τοπία της χώρας μας, τα βουνά, τα ποτάμια, οι πεδιάδες που μάς περιβάλλουν και συνδέονται με την ομορφιά και τον πρωτογενή πλούτο της χώρας, παραδίδονται σε επιχειρηματικούς ομίλους και σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα για «πράσινη» ανάπτυξη, τόσο η κρατική εξουσία και τα ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ μας κατακλύζουν με παραπλανητικά μηνύματα και ωραιοποιημένες εικόνες που παρουσιάζουν όλη αυτή την καταστροφή ως δήθεν «οικολογική» φυσική και «πράσινη».

Τεράστια ποσά διατίθενται, θυμίζουμε τα 130.000 ευρώ που διέθεσε το κρατικό Πράσινο Ταμείο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης υπέρ των αιολικών, και ολόκληρες διαφημιστικές εκστρατείες στήνονται για να κάμψουν τις αντιδράσεις των ευαισθητοποιημένων και πληροφορημένων πολιτών που δεν πιστεύουν στον Αη Βασίλη της «πράσινης» ανάπτυξης.

O Mύλος της Προπαγάνδας

Στα Τρίκαλα η προπαγάνδα πέρασε σε άλλα επίπεδα με τον Μύλο των Ξωτικών. Οι υπεύθυνοι της «έξυπνης» πόλης, έκριναν έξυπνο να εκμεταλλευτούν την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και την επιθυμία των μικρών παιδιών για λίγη χαρά μέσα στη δεινή οικονομική συγκυρία και στη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας, για να μετατρέψουν την διάσημη πια παραμυθούπολη σε χώρο προπαγάνδας υπέρ των αιολικών.

Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τη σκέψη των επισκεπτών και να δημιουργήσουν θετικά στερεότυπα, οι υπεύθυνοι του Μύλου έστησαν ανεμογεννήτριες στην είσοδο, μετέτρεψαν μινιατούρες πτερυγίων σε παγκάκια και γέμισαν την παραμυθούπολη με αφίσες που παρουσιάζουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέσα σε παρθένα δάση σαν κάτι θετικό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υπεύθυνοι αιολικής προπαγάνδας φρόντισαν να λανσάρουν την καταστροφή της φύσης ως παιδικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Έτσι, στα Τρίκαλα η χριστουγεννιάτικη χαρά έγινε εργαλείο για να γεμίσουν τα παιδικά μυαλουδάκια με ανακρίβειες και ψεύτικες «αλήθειες» για τα δήθεν μεγάλα οφέλη που έχουν οι ανεμογεννήτριες για το περιβάλλον.