Το άγνωστο κόλπο για να ψήνεις πεντανόστιμα λαχανικά στον φούρνο

Έχεις ξεκινήσει υγιεινή διατροφή και ένα από τα βασικά στοιχεία της δίαιτάς σου είναι τα ψητά λαχανικά.
Έλα όμως που δεν σου πετυχαίνουν κι αντί να έχεις τραγάνα απ’ έξω και ζουμερά από μέσα λαχανικά, καταλήγεις με άψητα και άνοστα τελικά λαχανικά.

Και δεν θες άνοστα λαχανικά όταν τα βάζεις στη σαλάτα ή στη σούπα ή ακόμα και στο σάντουιτς που φτιάχνεις.

Πώς θα καταφέρεις να φτιάξεις τα πιο νόστιμα λαχανικά (γλυκοπατάτες, κουνουπίδι, καρότα) ή ό,τι άλλο επιθυμείς με έναν εύκολο τρόπο.

Αρχικά, πρέπει να ραντίσεις τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, πρέπει να επιλέξεις το επίπεδο ταψί του φούρνου σου κι όχι κάποιο πυρέξ σκεύος.

Κι έρχεται το βασικό και κορυφαίο μυστικό που δεν γνωρίζεις!

Προθέρμανε το ταψί όση ώρα προθερμαίνεις τον φούρνο.

 

Την ώρα που θα τοποθετήσεις τα κομμένα λαχανικά, η κάτω πλευρά θα αρχίσει ψήνεται άμεσα. Κάπως έτσι τα λαχανικά θα πάρουν το χρυσό χρώμα τους και στις δύο πλευρές και θα γίνουν πιο τραγανά.

 

Κι επειδή η υψηλή θερμοκρασία θα χτυπήσει τα λαχανικά και από κάτω και από πάνω, δεν θα ξεραθούν και θα κρατήσουν την υγρασία τους εσωτερικά χωρίς να τα μαγειρέψεις υπερβολικά.

 

Κάπως έτσι, δεν χρειάζεται καν να αναποδογυρίσεις τα λαχανικά, ειδικά τις τηγανητές πατάτες φούρνου.

πηγή :https://www.queen.gr/spiti/exypnes-lyseis/story/219036/to-agnosto-kolpo-gia-na-psineis-pentanostima-laxanika-ston-foyrno