To Λονδίνο … έρημη πόλη στο φακό

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις σπάνιες στιγμές που οι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν άδειοι, με το Λονδίνο να μοιάζει σαν εγκαταλειμμένη πόλη.

Ο Γάλλος φωτογράφος Genaro Bardy απαθανάτισε στο φακό του μια πόλη-φάντασμα χωρίς ούτε έναν Λονδρέζο ή επισκέπτη στα διάσημα αξιοθέατά του και τους χώρους που συνήθως πλημμυρίζει από κόσμο. Η συλλογή ονομάζεται «Desert in London» και παρουσιάζει εξαιρετικές εικόνες μιας μεγαλούπολης έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, την εποχή των Χριστουγέννων.

Ο 38χρονος εξηγεί σχετικά: «Αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσα να φωτογραφίσω μια άδεια πόλη; Χωρίς κόσμο, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς τουρίστες. Αποδεικνύεται πως υπάρχει μια στιγμή στον χρόνο που οι δρόμοι είναι εντελώς άδειοι, που ο κόσμος είτε είναι σπίτι του είτε έχει φύγει και κανείς δεν διασκεδάζει όλη τη νύχτα. Αυτή η στιγμή είναι τα Χριστούγεννα», εξηγεί. Έτσι αυτή την εορταστική περίοδο του χρόνου ο Bardy περπάτησε σχεδόν 20 χιλιόμετρα από τις 23:00 έως τις 6:30 φωτογραφίζοντας τα πάντα στο Λονδίνο.







πηγή : perierga.gr