Tips για να επιλέξετε χαλί για το παιδικό δωμάτιο

Τα χαλιά ζεσταίνουν και ομορφαίνουν το χώρο μας. Οι ανάγκες του παδικού δωματίου, ωστόσο, διαφέρουν και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι να προσέξουμε πριν το αγοράσουμε.

1. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα υλικά του χαλιού. Ας μην ξεχνάμε πως όλα αναπνέονται. Για το παιδικό δωμάτιο επιλέγουμε χαλιά με πιστοποιημένα υλικά για να προστατεύσουμε το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών καθώς εκεί θα περνούν πολλές ώρες της ημέρας.

2. Εφόσον περάσει η βρεφική ηλικία, κατά την οποία αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα, μπορούμε να επιλέξουμε χαλιά με όμορφες παραστάσεις και χρώματα, που θα εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μας φίλων και θα συμμετέχουν στο παιχνίδι τους.

3. Επιλέξτε ένα χαλί με χαμηλό πέλος για τις μικρότερες ηλικίες, καθώς είναι πιο σταθερά και δεν ευνοούν μικροατυχήματα. Πάντα επιλέγουμε χαλί με αντιολισθητικό πάτο ή τον προσθέτουμε μετά την αγορά σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

4. Αφήστε το παιδί να σας βοηθήσει να διαλέξετε το σχέδιο. Πολλές φορές τα αγαπημένα των μεγάλων δεν είναι αντίστοιχα και τα αγαπημένα των μικρών. Αφήστε το παιδί να διαλέξει αυτό που του αρέσει και το κάνει χαρούμενο. Άλλωστε μιλάμε για το δικό του δωμάτιο έτσι;

5. Πολλές φορές το χαλί παραμένει όλο τον χρόνο στο παιδικό δωμάτιο. Επιλέξτε ένα χαλί για όλες τις εποχές.

6. Επίσης σημαντικό είναι το εύκολο καθάρισμα του χαλιού. Ρωτήστε τι χρειάζεται για το καθάρισμά τους. Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συντήρησή τους.

πηγή :https://www.carpetlinen.gr/eshop/gr/blog/0/tips-gia-na-epileksetee-xali-gia-to-paidiko-domatio