Tips για να μεγαλώσετε πιο έξυπνα παιδιά που δεν έχουν καμία σχέση με τα βιβλία

Όλες οι μαμάδες θέλουν το καλό των παιδιών τους. 

Θέλουν να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις. Τα παιδιά που παίρνουν σωστές αποφάσεις είναι και έξυπνα. Πώς λοιπόν θα μεγαλώσουμε έξυπνα παιδιά; Η εξυπνάδα ξεκινά από την διατροφή για αυτό ξεκινήστε τις καλές διατροφικές συνήθειες όσο είναι ακόμη μωρά.

Μην υποτιμάτε το πρωινό. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Τα παιδιά που δεν τρώνε καλό πρωινό  έχουν την τάση να συγκεντρώνονται λιγότερο. Φτιάξτε τους ένα καλό πρωινό και δώστε τους την ενέργεια που τους χρειάζεται.

Προσέξτε τις ετικέτες στα προϊόντα που απλά γράφουν υγιεινό. Προσέξτε τα κρυφά συστατικά όπως η ζάχαρη, το αλάτι, η σόδα και οι χρωστικές ουσίες, καθώς βλάπτουν επικίνδυνα τον οργανισμό.

Διδάξτε στο παιδί σας πως να τρώει υγιεινά και κάντε συνήθεια το υγιεινό φαγητό. Το ίδιο φυσικά πρέπει να κάνετε και εσείς γιατί τα παιδιά χρειάζονται ένα υγιές πρότυπο.

Πάρτε μαζί σας υγιεινά σνακ για να μην μπαίνετε σε πειρασμό.Όποτε πηγαίνετε βόλτα με το παιδί σας πάρτε μαζί σας σνακ σε περίπτωση που πεινάσει για να μην χρειαστεί να αγοράσετε ανθυγιεινά προϊόντα απ’έξω.

Δώστε στο παιδί σας την επιλογή να διαλέξει. Κάντε μια λίστα με  υγιεινά φαγητά και σνακ και πείτε στο παιδί σας να διαλέξει το αγαπημένο του. Έτσι θα καταλάβετε τι του αρέσει πιο πολύ και θα διαμορφώνετε το πρόγραμμα διατροφής του σύμφωνα με τα θέλω του και τα γούστα του.

Η εξυπνάδα περνάει από το στομάχι. Μην το ξεχνάτε!

πηγή : babyradio.gr- Γεωργία Τ.