Με την “αρχόντισσα” του Τσιτσάνη η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος

Η “αρχόντισσα” του Τσιτσάνη αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι ενός από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς, της τελετής παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με σύνθημα της εκδήλωσης να είναι «Δικό σας».Η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ κατά την τελετή των εγκαινίων φιλοξενεί αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη, μέρος της οποίας υπήρξε και η “αρχόντισσα” του Τσιτσάνη σε μία μοναδική εκτέλεση.

Στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, την τελετή παράδοσης του έργου ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα. Ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας που έφερε την υπογραφή του Θωμά Μοσχόπουλου. Από Μάνο Χατζιδάκι, το “Impossible Dream” του αξέχαστου Frank Sinatra που ερμήνευσε η Νατάσσα Μποφίλιου, αυτοσχεδιασμούς του πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, μέχρι την «Αρχόντισσα» του Βασίλη Τσιτσάνη που ερμήνευσε μοναδικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και τη διεθνούς φήμης σοπράνο Sumi Jo η οποία ντυμένη στα κατάλευκά τραγούδησε την άρια Casta Diva από την όπερα Norma και απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ θερμά χειροκροτήθηκε και η Παιδική Χορωδία της Λυρικής.

«Με την δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο, ξεκινάει μια νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η πρωτεύουσα αποκτά ένα νέο σημαντικό πόλο πολιτισμού», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώνεται ένας δεκαετής κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδίδει στο υπουργείο Πολιτισμού ένα έργο που έχει τεράστια αξία για την πόλη μας, ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης το πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το Ίδρυμα Νιάρχος ήρθε να προσφέρει σε μια εποχή που άλλοι ήρθαν για να πάρουν όχι για να δώσουν. Και οι Έλληνες πολίτες εκτιμούν βαθύτατα αυτή την κίνηση», ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.