«Τη σκότωσα γιατί μου μείωσε τον ανδρισμό…»-Απολογήθηκε ο 57χρονος για τον φόνο της συζύγου του στο Μεγαλοχώρι

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς της, τα παιδιά μου και τον Θεό». Με αυτά τα λόγια η ξεκίνησε χθες την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΠΟΕ) Λάρισας ο 57χρονος Τρικαλινός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 57χρονος, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, το απόγευμα της 21ης Μαΐου του 2018 στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων με ένα μαχαίρι – κοπής κρεάτων και στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους, επέφερε πολλά πλήγματα στη 45χρονη σύζυγό του, με αποτέλεσμα η άτυχη νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας να χάσει τη ζωή της. Ο 57χρονος και καθ’ ομολογία δολοφόνος, χαρακτήρισε ψέματα τα όσα κατέθεσε η κόρη του τις προηγούμενες ημέρες, για τον βίαιο χαρακτήρα του, ενώ δήλωσε πως μαχαίρωσε τη γυναίκα του επειδή εκείνη τον προκάλεσε. «Στον πάγκο της κουζίνας είχε μαχαίρι, από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα, σκοτείνιασα…» τόνισε στην απολογία του.

«Είναι ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ότι η σύζυγός του με χυδαίο τρόπο του μείωσε τον ανδρισμό του…» τό- νισε με ένταση ο εισαγγελέας της έδρας και διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών, Σταμ. Δασκαλόπουλος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα «γιατί έκανε το έγκλημα;» υπογράμμισε πως «ήταν κορυφαία εξελικτική στιγμή του κακοποιητικού του, σκληρού χαρακτήρα και βιαιοπράγησε, δεν άντεξε τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση. Σε μια συζήτηση όπου δεν θα μάθουμε ποτέ τι ειπώθηκε μεταξύ τους, και θώς η γυναίκα του δεν ζει και ο κατηγορούμενος ψεύδεται…».

«ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ…»

Η δίκη ξεκίνησε χθες με τις καταθέσεις μαρτύρων για να ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του ΜΟΕ χαρακτήρισε ψέματα όσα κατέθεσαν (σ.σ. η κόρη του, η πεθερά του) για τη βίαιη συμπεριφορά του. «Λένε ψέματα, ποτέ δεν χτύπησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, ποτέ δεν άπλωσα χέρι πάνω της…» τόνισε ο 57χρονος. «Την αγαπούσα, την αγαπώ και σήμερα που μιλάμε την έχω στην καρδιά μου…» τόνισε ο 57χρονος, αποδίδοντας την αντίδρασή του στο ότι η γυναίκα του, «μου μείωσε τον ανδρισμό μου» αναφέροντας στο Δικαστήριο τις εκφράσεις που – κατά τον κατηγορούμενο – η 45χρονη χρησιμοποίησε. «Πήγα στην κουζίνα και εκείνη συνέχισε να μου λέει. Στον πάγκο της κουζίνας είχε ένα μαχαίρι, από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι, σκοτείνιασα…» τόνισε ο κατηγορούμενος. Επιμένοντας ότι δεν θυμάται τίποτα από τη σκηνή του εγκλήματος. «Από τη στιγμή που πήρα το μαχαίρι, δεν θυμάμαι τι έγινε, ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να θυμηθώ. Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκε ξαπλωμένη…». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος

αφού τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα του με το μαχαίρι στο υπνοδωμάτιο, έφυγε από το σπίτι και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στο γήπεδο του χωριού όπου και συνελήφθη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι την ώρα του εγκλήματος στο σπίτι, μεταξύ άλλων, βρισκόταν και ο εγγονός του δράστη. «Την είχα παθολογική αγάπη, τη γυναίκα μου την αγαπώ και τώρα…» επανέλαβε, για να προσθέσει πως «φοβόμουν ότι θα τη χάσω για πάντα», όπως απάντησε σε ερώτηση της προέδρου, καθώς την επόμενη της δολοφονίας θα εκδικαζόταν το αίτημα της 45χρονης να μετοικήσει ο κατηγορούμενος με αφορμή τα χρόνια, όπως αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας.

«ΒΙΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»

Σημειώνοντας εξαρχής ότι «έχουμε μια ανθρωποκτοκτονία από πρόθεση ομολογημένη» ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος στην αγόρευσή του αναφέρθηκε εκτενώς στον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Για να σημειώσει πως «το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος περιέγραψε γεγονότα, από μαρτυρίες και από στοιχεία της ακροαματικής διαδικασίας προκύπτει πως ο κατηγορούμενος όπως με πολύ θάρρος η κόρη του τον περιέγραψε, είχε την τάση να θεωρεί κτήμα του, τη γυναίκα του και την κόρη του». Για να προσθέσει πως ο κατηγορούμενος «εξεδήλωνε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς, είχε τάση «ιδιοκτησιακή» και ξεπήδαγε από μέσα του η βιαιοπραγία. Η κακοποιητική συμπεριφορά και η ζηλοτυπία αποτελούν δύο στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου», σημειώνοντας ότι «η γυναίκα – θύμα που ήταν και θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετώπιζε και την έντονη ζηλοτυπία, η οποία όταν δινόταν η αφορμή μετατρεπόταν σε βία».

«Είναι ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ότι η σύζυγός του με χυδαίο τρόπο του μείωσε τον ανδρισμό του, ήταν σαν να προσέφερε τον εαυτό της για ένα φο- νικό» τόνισε με ένταση ο κ. Δασκαλόπουλος. Για να προσθέσει «γιατί έκανε το έγκλημα; Ήταν κορυφαία εξελικτική στιγμή του κακο- ποιητικού, σκληρού χαρακτήρα του και βιαιοπράγησε, δεν άντεξε τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση. Μια συζήτηση για την οποία δεν θα μάθουμε ποτέ τι ειπώθηκε μεταξύ τους, καθώς η γυναίκα του δεν ζει και ο και κατηγορούμενος ψεύδεται…».

«Αβασίμως προβάλλεται ο ισχυρισμός περί βρασμού ψυχικής ορμής» τόνισε ο εισαγγε λέας, ενώ αναφερόμενος και στον δεύτερο ισχυρισμό, περί μειωμένου καταλογισμού, πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος «έχει πλήρη καταλογισμό», προτείνοντας τέλος την ενοχή του όπως πρωτοδίκως, για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Η δίκη διακόπηκε για τη Μεγ. Τρίτη 11 Απριλίου, οπότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Βαγγέλης Κακάρας

onlarissa.gr