Τι κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί άνοιξη;

Τα μωρά που έχουν γεννηθεί άνοιξη είναι τυχερά γιατί έχουν γενέθλια μια υπέροχη εποχή του χρόνου! Αυτό τα κάνει χαρούμενα για το υπόλοιπο της ζωής τους και φέρνει σε κάθε επέτειο της γέννησής τους την ευτυχία να γιορτάζουν την περίοδο που όλος ο κόσμος αισθάνεται καλύτερα που ανοίγει ο καιρός. Όμως, όπως φάνηκε από μελέτες Βρετανών, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο έχουν και κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα μωρά που γεννήθηκαν τον υπόλοιπο χρόνο.
Αναλυτικότερα, όπως έδειξε μια νέα μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τα μωρά που έχουν γεννηθεί την άνοιξη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν νευρική ανορεξία.

Η ερευνητική ομάδα, έφερε σε σύγκριση  τις περιπτώσεις  1.293 ασθενών με ανορεξία και μιας ομάδας υγιών διατροφικά ανθρώπων, συγκρίνοντας μαζί και τις ημερομηνίες γέννησής τους. Διαπίστωσε με σαφήνεια ότι οι ημερομηνίες γέννησης την άνοιξη συνιστούσαν πολύ μεγάλη αύξηση στα περιστατικά ανορεξίας, ενώ αντίθετα το φθινόπωρο έδειξε να έχει τα χαμηλότερα νούμερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες γύρω από το χρόνο της σύλληψης ή όταν το μωρό αναπτύσσεται στη μήτρα μπορεί να είναι υπεύθυνα για αυτό το συμπέρασμα, καθώς αλλάζουν και οι διατροφικές συνήθειες των γυναικών, αλλά και η έκθεση τους σε λοιμώξεις όταν οι ίδιες βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, όμως προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά αν έρθει σε συνάρτηση με άλλες μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα μωρά της άνοιξης είναι περισσότερο επιρρεπή και σε άλλες διαταραχές, όπως είναι οι ψυχικές και αγχώδεις διαταραχές.

Αν το μωρό σου έχει γεννηθεί ή θα γεννηθεί άνοιξη μην πανικοβάλλεσαι, απλώς έχε τα μάτια σου λίγο περισσότερο ανοιχτά.

πηγή :  Αρτέμιδα Καράγιαννη-dearmom.gr