Τι φύλο είναι το παιδί; Κάν’ το όπως η γιαγιά

Παλαιότερα καθώς δεν υπήρχε το υπερηχογράφημα οι υποψήφιες μανούλες ως γνωστόν κατέφευγαν σε άλλες μεθόδους ώστε να μάθουν το φύλο του παιδιού τους. Στη σημερινή εποχή τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα και παρατηρείται πως πολλές επίτοκοι δε θέλουν να μάθουν εάν είναι αγόρι ή κορίτσι ώστε να είναι έκπληξη! Τι κάνανε όμως οι γιαγιάδες μας; Κατά πόσο αυτές οι τεχνικές πραγματικά λειτουργούσαν;

Το τεστ της βέρας

Δένετε τη βέρα σας σε μία κλωστή και από την άκρη της την κρεμάτε επάνω από την κοιλιά σας. Εάν η βέρα κινηθεί κυκλικά τότε το μωρό είναι αγόρι, διαφορετικά είναι κορίτσι.

Παλμοί

Εάν οι παλμοί του μωρού είναι κάτω από τους 140 τότε είναι αγόρι. Εάν είναι πάνω από 140 τότε είναι κορίτσι.

Γεύματα

Οι γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν αγόρι θέλουν να τρώνε γεύματα που να περιέχουν περισσότερο κρέας ενώ οι γυναίκες που το ρίχνουν στα γλυκά, κορίτσι.

Σχήμα Κοιλιάς

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να μάθετε το φύλο του μωρού σας. Η στρογγυλή κοιλιά υποδεικνύει αγόρι και η μυτερή κορίτσι.

Ξύρισμα Ποδιού

Καλά διαβάσατε! Οι γιαγιάδες λένε πως αν οι τρίχες των ποδιών μακραίνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, τότε το μωρό είναι αγόρι.

Ψωμί

Οι παλιές συνήθιζαν να λένε πως οι μητέρες των κοριτσιών αποφεύγουν να φάνε την κόρα του ψωμιού.

Σπυράκια

Κατά την παράδοση, οι μητέρες που βγάζουν σπυράκια θα κάνουν κόρες, καθώς τα κορίτσια παίρνουν την ομορφιά από την μητέρα τους.

Ψαλίδι – Μαχαίρι

Οι γυναίκες έκρυβαν ένα ψαλίδι και ένα μαχαίρι κάτω από τα καθίσματα και φώναζαν την έγκυο να καθίσει. Αν καθόταν επάνω από το μαχαίρι τότε θα έκανε αγόρι και αντιστρόφως, αν καθόταν στο κάθισμα που είχε το ψαλίδι, τότε θα έκανε κορίτσι.

Που κοιτάει η κοιλιά

Εάν η κοιλιά κοιτάει προς τα πάνω είναι κορίτσι, αν είναι προς τα κάτω τότε είναι κορίτσι.

Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αναξιόπιστα αν και έχει γούστο να μαθαίνεις για πράγματα που έκαναν οι παλαιότερες. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

Επιμέλεια κειμένου για το BabyRadio: Αγγελική Κατσαντρίδου

πηγή :http://babyradio.gr/goneis/ti-filo-ine-pedi-kan-opos-giagia/