Τι επίδραση έχει στη ζωή σου το γεγονός ότι θηλάζεις μέσα στη νύχτα;

Ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να θηλάσεις το μωρό σου, είτε γιατί κλαίει και νομίζεις ότι πεινάει, είτε γιατί έτσι έχεις διαμορφώσει το πρόγραμμά σου. Εκτός του ότι αυτό είναι εξαιρετικά κουραστικό για σένα και στερεί από το παιδί την ευλογία του συνεχόμενου ύπνου, όπως φάνηκε από νέες μελέτες έχει και άλλες συνέπειες στη ζωή της οικογένειας. Ποιες είναι αυτές;

Όπως φάνηκε από μελέτες Βρετανών, τα ζευγάρια που ξυπνούν μέσα στη νύχτα για να θηλάσει η νέα μητέρα το παιδί της έχουν υιοθετήσει μια συνήθεια που στέκεται εμπόδιο στη γονιμότητά τους και στην πιθανότητα να κάνουν ένα ακόμη παιδί. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που θηλάζουν ενδιαμέσως της νύχτας έδειξαν να έχουν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες σύντομα, όχι μόνο γιατί η διαδικασία του θηλασμού επηρεάζει τη οργανικά τη γονιμότητά τους, αλλά και γιατί ως διαδικασία δεν τις βοηθάει να σκεφτούν ή να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν πρακτικά τις προσπάθειες για ένα παιδί. Τα στατιστικά στοιχεία των Βρετανών έδειξαν ότι ο θηλασμός κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συνεχόμενη βάση έχει συνδεθεί με τις μειωμένες δεύτερες γεννήσεις και αυτό είναι ξεκάθαρο συμπέρασμα πλειοψηφίας των περιπτώσεων που μελετήθηκαν.

Γενικά, είναι καλό να υπάρχει ένα πρόγραμμα ταίσματος του μωρού, χωρίς να πρέπει να σηκώνεσαι μέσα στη νύχτα για να το ταίσεις. Η μαία σου θα σε βοηθήσει να βρεις τους ρυθμούς σου και να καθιερώσεις ένα φυσιολογικό ωράριο γευμάτων που θα σε κρατάει εσένα ξεκούραστη και σίγουρα πιο γόνιμη!

πηγή : Ιωάννα Μίχαλου-dearmom.gr