Τι διαφορετικό έχουν αυτά τα τουβλάκια lego;

Φυτά από φυτά: αυτή είναι η περιγραφή για τα πρώτα βιώσιμα χαρακτηριστικά τουβλάκια σε σχήμα δέντρων που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η διάσημη εταιρία LEGO.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάπτυξη δέντρων, φύλλων και κλαδιών με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως βασικά υλικά για τα φυτικά πλαστικά τουβλάκια lego που επιδιώκει να κυκλοφορήσει σύντομα στις αγορές. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου της LEGO να χρησιμοποιεί μέχρι το 2030 μόνο βιώσιμα υλικά για την κατασκευή των βασικών προϊόντων της.

Τι σημαίνει όμως ο όρος «βιώσιμο υλικό» για τη LEGO; Σύμφωνα με την εταιρεία, τα υλικά που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους στοχεύουν να αφήνουν όσο γίνεται μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη και στην κλιματική αλλαγή.

Η πορεία προς τη χρήση βιώσιμων υλικών έχει αρχίσει να είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια για τη διάσημη εταιρία, η οποία έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το ζαχαροκάλαμο σαν υλικό για τα τουβλάκια της. Το ζαχαροκάλαμο παράγεται με βιώσιμο τρόπο, σύμφωνα με την εταιρεία και παρέχει όλες τις εγγυήσεις ότι αφήνει το μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα πρώτα «πράσινα» τουβλάκια της LEGO θα κυκλοφορήσουν στην αγορά αργότερα μέσα στη χρονιά, γεγονός που αποτελεί μια θετική και συνάμα φιλόδοξη δέσμευσή της εταιρίας.

πηγή :http://perierga.gr/2018/03/ti-diaforetiko-echoun-afta-ta-touvlakia-lego/