Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε διάσημος μουσικός

Άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 66 ετών.

Ο Τομ Πέτι, διάσημος μουσικός και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος “Tom Petty and The Heartbreakers”, πέθανε χθες, Δευτέρα (02/10) στην Καλιφόρνια σε ηλικία 66 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Πέτι, βρέθηκε αναίσθητος και χωρίς να αναπνέει στο σπίτι του στο Μαλιμπού, νωρίς τη Δευτέρα. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και πέθανε αργά το ίδιο βράδυ.

«Πέθανε ήρεμα στις 20:40 (τοπική ώρα) περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, μέλη του συγκροτήματος και φίλους», δήλωσε ο μάνατζέρ του Τόνι Δημητριάδης.

Ο Πέτι έγινε διάσημος με μεγάλες επιτυχίες όπως τα “Free Fallin'”, “American Girl”, “Learning to Fly”, “Refugee” και “Breakdown”.

 

Μπροστάρης της γενιάς που έφερε τον ήχο των συνθεσάιζερ στη ροκ σκηνή μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Πέτι ήταν επίσης ιδρυτής του συγκροτήματος “Travelling Wilburys” στα τέλη της δεκαετίας του ’80, κάνοντας συναυλίες με τους Μπομπ Ντίλαν, Ρόι Όρμπινσον, Τζεφ Λάιν και Τζορτζ Χάρισον.

Το 2002, ο Πέτι εισήχθη στο “Rock and Roll Hall of Fame”.

Πηγή: bbc.com

πηγή : http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/826021/thlipsi-ston-kallitexniko-xoro-pethane-diasimos-moysikos#ixzz4uQ78CQ00