Θεσσαλός μετατρέπει φρούτα και λαχανικά σε… έργα τέχνης!-Δείτε τις εντυπωσιακές δημιουργίες του

Υπέροχες σκαλιστές δημιουργίες, όχι σε ξύλο ή πάνω σε κάποιο άλλο υλικό, όπως είναι ο πηλός, το μάρμαρο κ.α, αλλά πάνω σε φρούτα και λαχανικά φτιάχνει ο Νικόλας Τζαρούχης αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν γνωρίζει όρια. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς τα τρόφιμα μετατρέπονται κυριολεκτικά σε έργα τέχνης με προσεγμένη, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια! Μήλα και ροδάκινα μετατρέπονται σε κύκνους, πασχαλίτσες, καρχαρίες και χελώνες, ντομάτες σε τριαντάφυλλα και καλαμάρια, μπανάνες σε σκύλους, δελφίνια και χταπόδια, πορτοκάλια σε γάτες κ.α. Ο δημιουργός έχει φαντασία και ταλέντο κι αυτό φαίνεται!!!

Της Βιβής Μαργαρίτη

Σαλάτα έργο τέχνης

«Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά σε ότι κάνω είναι η φαντασία. Κι από ότι έχω καταλάβει ό,τι ταλέντα έχω κι ανακαλύπτω  στηρίζονται στην φαντασία.. είτε πρόκειται για τη φωτογραφία…είτε για τη μαγειρική…, είτε για την τέχνη με τα φρούτα και λαχανικά» μου λέει ο ίδιος.

Η πρώτη φορά

«Πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω κάτι σε ένα φρούτο ήταν αν θυμάμαι καλά μια εκπομπή μαγειρικής που είδα έναν σεφ να δημιουργεί έναν κύκνο από ένα μήλο… Πάντα όταν βλέπω κάτι που εμπεριέχει φαντασία, αυτό με ωθεί να το μάθω και να το δοκιμάσω» μου εξηγεί.

Το πρώτο του έργο ήταν ο κύκνος κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι είναι το πρώτο σχέδιο που μαθαίνεις να κάνεις.

Μήλο κύκνος

Ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος… καλλιτέχνης. «Συνήθως προσπαθείς να μάθεις τις βασικές τεχνικές που βλέπουμε στο ίντερνετ και να τις εξελίξεις» αναφέρει

Προς κατανάλωση

Όλα τα έργα είναι προς κατανάλωση… «Στην μαγειρική και σε όλες αυτές τις δημιουργίες η μισή νοστιμιά είναι στην εμφάνιση.  Έτσι μόλις τελειώσει μια δημιουργία πρέπει να καταναλωθεί, λογικό είναι κάθε φρούτο έχει ένα όριο…» υποστηρίζει.

Μήλο χελώνα

Οι δημιουργίες του όπως είναι φυσικό γίνονται ανάρπαστες  στο οικογενειακό τραπέζι κι ενθουσιάζουν όποιον τις βλέπει. Ειδικά τα παιδιά…. «Πίστεψέ με είναι πολύ ευχάριστο κι ωραίο να βλέπεις τα παιδιά να τρώνε κάτι που δεν θέλανε μόνο και μόνο επειδή το βλέπουν ωραίο» λέει.

Χρόνος κι έμπνευση

Ο χρόνος που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα από τα ασυνήθιστα έργα τέχνης είναι συνήθως 15 λεπτά, μου εξηγεί ο Νικόλας. «Φυσικά, μπορεί να γίνει κάτι σε 5 λεπτά αλλά ο μέσος όρος είναι 15 λεπτά…» προσθέτει.

Πορτοκάλι καλαμάρι

Όσο για το από που εμπνέεται; Το θέμα προκύπτει εκείνη τη στιγμή ανάλογα με το υλικό που έχει να διαχειριστεί.

Δημιουργική καραντίνα

Ο Νικόλας αξιοποίησε δημιουργικά το χρόνο που είχε στη διάθεσή του λόγω καραντίνας κι έφτιαξε δεκάδες… από αυτά τα ιδιαίτερα και προς κατανάλωση έργα τέχνης όλο αυτό το διάστημα.

«Ο χρόνος που υπήρχε αυτούς τους δύο μήνες της  καράντινας εκτός των άλλων με βοήθησε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο, μιας και δεν μπορούσα να ταξιδέψω και να φωτογραφίσω, γιατί αυτό είναι κάτι που μου αρέσει περισσότερο από όλα. Έτσι, σιγά, σιγά μαθαίνοντας τις βασικές Τεχνικές, εξέλιξα τα σχέδια» μου λέει.

Μπανάνα χταπόδι

Πολυτάλαντος

Ο Νικόλα Τζαρούχης κατάγεται από το Ανήλιο-Μετσόβου και είναι μόνιμος κάτοικος Φαρσάλων. Του αρέσει κι ασχολείται με την παράδοση, μιλάει βλάχικα (όπως μας λέει με καμάρι). Ο Νικόλας είναι πολυτάλαντος ασχολείται με τη φωτογραφία και οι φωτογραφίες που βγάζει, αν κι ερασιτεχνικές είναι εντυπωσιακές. Μάλιστα έχει τη δική του φωτογραφική ιστοσελίδα. Επαγγελματικά ασχολείται με τη Γεωργία, κυρίως με την καλλιέργεια δημητριακών.

Επίσης, είναι διαχειριστής στις ακόλουθες σελίδες http://nikolas-tzarouchis.weebly.com

http://anilio-metsovou.weebly.com

 

Σαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΣαλάτα έργο τέχνηςΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΜήλο πουλί σε τριαντάφυλλοΠορτοκάλι γάταΠορτοκάλι γάταΠορτοκάλι γάταΜήλο ΠασχαλίτσαΜήλο ΠασχαλίτσαΜπανάνα χταπόδιΜπανάνα χταπόδιΜήλο καρχαριάκιΜήλο καρχαριάκιΜήλο καρχαριάκιΠορτοκάλι - φράουλα λουλούδιΠορτοκάλι - φράουλα λουλούδιΜήλο κύκνοςΜήλο κύκνοςΜήλο κύκνοςΜήλο κύκνοςΜήλο κύκνοςΡοδάκινο κύκνοςΠορτοκάλι καλαμάριΠορτοκάλι καλαμάριΠορτοκάλι καλαμάριΝτομάτα καλαμάριΝτομάτα καλαμάριΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜανταρίνι και Μήλο διπλός κύκνοςΜήλο διπλός κύκνοςΜήλο διπλός κύκνοςΜήλο διπλός κύκνοςΜπανάνα δελφίνιΜπανάνα δελφίνιΜπανάνα δελφίνιΜήλο χελώναΜήλο χελώναΜήλο χελώναΜανταρίνι τριαντάφυλλοΜπανάνα σκύλοςΜπανάνα σκύλοςΜπανάνα σκύλοςΜπανάνα σκύλοςΣαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα τριαντάφυλλο Σαλάτα λουλούδι Σαλάτα λουλούδι Σαλάτα λουλούδι Σαλάτα λουλούδι Σαλάτα λουλούδι