Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος με φόντο το Μύλο Ματσόπουλου-Σαν παλιό σινεμά… πλάι στις όχθες του Αγιαμονιώτη και τις μυρωδιές του γιασεμιού

Σαν παλιό σινεμά… Kάτω από το φεγγάρι, με φόντο το Mύλο Mατσόπουλου και συντροφιά με επιλεγμένες ταινίες της έβδομης τέχνης… Aυτή είναι η μαγεία του Θερινού Δημοτικού Kινηματογράφου που λειτουργεί, και φέτος, στο “στέκι” του, στο Μύλο Ματσόπουλου.Tης Bιβής Mαργαρίτη

Η μαγεία του κινηματογράφου στον καταπληκτικό χώρο του Μύλου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στο κοινό που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του το Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο.  Το ενδιαφέρον του κινηματογραφόφιλου κοινού είναι όλο και μεγαλύτερο κι ενθαρρύνει τους αρμόδιους να συνεχίσουν την προσπάθεια και να αξιοποιήσουν ανάλογους χώρους για διάφορες δραστηριότητες.

Εδώ και χρόνια, όταν ο καιρός είναι σύμμαχος ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να πραγματοποιούνται οι προβολές, οι Τρικαλινοί, τιμούν με την παρουσία τους το Δημοτικό Kινηματογράφο περνώντας ευχάριστες βραδιές με επιλεγμένες προβολές.

Τα ψηφιακά μηχανήματα εικόνας και ήχου -ψηφιακή εικόνα & ήχος-, και 3Dπροβολές απογειώνουν την κινηματογραφική εμπειρία. Άνετα καθίσματα, μαγευτικό περιβάλλον, ξύλινη πέργκολα, αναψυκτήριο, που μαζί με το Μύλο συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό παραδοσιακό και σύγχρονο.

Από το 2005

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος λειτούργησε για πρώτη φορά το 2005 από τη Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων, οι προβολές πραγματοποιήθηκαν για περίπου 4 χρόνια στο υπαίθριο ανοικτό θέατρο του Φρουρίου και κατόπιν το 2009 μεταφέρθηκε στο χώρο όπου φιλοξενείται και σήμερα, στον ούτως ή άλλως μαγευτικό χώρο Μύλο Ματσόπουλου.

Πέραν του γεγονότος ότι φιλοδοξία του Δήμου Tρικκαίων ήταν ο Mύλος Mατσόπουλου να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμικής δημιουργίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ο λόγος για τους οποίους η λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου μεταφέρθηκε από το υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου όπου πραγματοποιούνταν οι προβολές, ήταν κυρίως πρακτικός καθώς στον υπαίθριο χώρο του Φρουρίου φιλοξενούνται παράλληλα κι άλλες δραστηριότητες με αποτέλεσμα πολλές από τις προβολές να αναβάλλονται ή και να ματαιώνονται.

Στο Μύλο Ματσόπουλου

Έτσι, από το 2009 πλάι στις όχθες του Αγιαμονιώτη ποταμού, κάτω από τα πλατάνια του Μύλου και τις μυρωδιές του γιασεμιού προσφέρει στιγμές μοναδικές στους Τρικαλινούς κι αναμνήσεις μίας άλλης εποχής. Με καθημερινές προβολές και ταινίες πρώτης προβολής.

Πρόγραμμα προβολών

Οι προβολές πραγματοποιούνται καθημερινά στις 21.45. Οι ταινίες και της φετινής παραγωγής περιλαμβάνει ταινίες από όλα τα κινηματογραφικά είδη: κωμωδίες, περιπέτειες κοινωνικά, κομεντί, φαντασίας. Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

9-13/8: Σύμμαχοι-Allied, Περιπέτεια εποχής 126΄

17-20/8: Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου, Περιπέτεια 118΄, 3D προβολή  18 & 20/8

21-25/8: Spiderman, Περιπέτεια 123΄, 3D προβολή  22 & 24/8

26-30/8: Η πεντάμορφη και το τέρας, Φαντασίας 123΄, (με υπότιτλους) 3D 27 & 29/8

31/8-3/9: Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού, Περιπέτεια 126΄, 3D προβολή  1 & 3/9

Ενημερωτικά κι άλλα

Πληροφορίες στο 24310 20090 και στην ιστοσελίδα

http://cine-mylos.blogspot.com

fecebook: Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 5 €.

φοιτητικό-μαθητικό- ανέργων- πολυτέκνων 4 €.