Θα… κάνει κρύο φέτος στο Μύλο των ξωτικών-Ποιο θα είναι το νέο θέμα μετά τους περσινούς πειρατές

Μπορεί ακόμη να διανύουμε τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, όμως στα Τρίκαλα έχουμε αρχίσει ήδη να μπαίνουμε σιγά, σιγά σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο και μάλιστα οι προβλέψεις λένε ότι φέτος στο Μύλο των Ξωτικών θα κάνει… κρύο.

Της Βιβής ΜαργαρίτηΠερισσότερα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε για το θέμα που επιλέχθηκε για φέτος αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της e-trikala Γιάννη Κωτούλα «φέτος θα κάνει κρύο». Αν και είναι φειδωλός στις δηλώσεις ως προς τη νέα θεματολογία, εντούτοις, αναφέρει ότι το θέμα που επιλέχθηκε θα είναι «κοριτσίστικο και περισσότερο χριστουγεννιάτικο από πέρυσι».

«Κάθε χρόνο έχουμε ένα διαφορετικό θέμα. Κρατώντας ως κεντρικό χαρακτήρα τον Άη-Βασίλη, είχαμε αλευροποντικούληδες, μάγους, πειρατές, φέτος έχουμε κάτι διαφορετικό. Ένα διαφορετικό δεύτερο χαρακτήρα» λέει ο κ. Κωτούλας και προσθέτει «Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου δεν αρκεί μόνο να φτιάχνουμε ένα ωραίο πάρκο, πρέπει να έχουμε κι ένα διαφορετικό θέμα. Ο Μύλος θα είναι ζωντανός όπως και πέρυσι, με χορευτές κ.λπ. απλά θα έχει διαφορετικό θέμα. Όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο».

Την 1η Δεκεμβρίου

Το 7ο θεματικό πάρκο «Ο Μύλος των Ξωτικών 2017-18» θα ξεκινήσει στις 1 Δεκέμβρη φέτος και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Συνηθίζεται η έναρξη να γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, αλλά φέτος η τελευταία Παρασκευή πέφτει 23 και θεωρείται ότι είναι πάρα πολύ νωρίς. Οπότε, αποφασίστηκε η έναρξη να γίνει την 1η Δεκεμβρίου.

Προετοιμασία

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, εφόσον πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Μύλου Ματσόπουλου ως βιομηχανικό Μουσείο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον επιχειρήσεων

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο Μύλο των Ξωτικών είναι «εξαιρετικό και μεγαλύτερο από πέρυσι» μας λέει ο κ. Κωτούλας που τονίζει ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όλες οι περσινές και 5-6 καινούργιες επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά στην χωροταξική κατανομή των επιχειρήσεων θα υπάρξει ανακατάταξη, βάσει του νέου χωροταξικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί.

Οι κατηγορίες επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο Μύλο είναι

  1. Γλυκιά αγορά ( σοκολάτα – προϊόντα σοκολάτας )
  1. Ζαχαρωτά
  2. Χαλβάδες-λουκούμι-σιροπιαστά
  3. Μαλλί της γριάς – pop corn – καραμελωμένα μήλα
  4. Λουκουμάδες – κρέπες – βάφλες
  5. Κάστανα , καλαμπόκι
  6. Ξηροί καρποί
  7. Εστίαση (γρήγορο φαγητό)
  8. Αναψυκτικά, νερά, χυμοί, κλπ ( για την τροφοδοσία των σημείων πώλησης )
  9. Φυσικοί χυμοί
  10. Χριστουγεννιάτικη αγορά δώρων
  11. Βιβλία
  12. Παιχνίδια διασκέδασης (λούνα παρκ)
  13. Παγοδρόμιο
  14. Φωτογραφίες ( Άη Βασίλη –  εντός του πάρκου )
  15. Περίπτερο
  16. Κερματοφόρα παιχνίδια
  17. Χώρος Προβολής, έκθεσης και πώλησης προϊόντων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος κ.α.

Δράσεις

Φέτος, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του με εκπλήξεις για τους φίλους του. Μια από αυτές είναι φυσικά, η λειτουργία του κεντρικού κτηρίου ως κανονικού Μύλου  – Μουσείου Αγροτικής Ζωής, με πρόσθετες δράσεις. Μαζί με το Μουσείο Τσιτσάνη, το Smart Trikala, το Τζαμί, το Κάστρο, το Ρολόι και την έκθεση φωτογραφίας, το Βαρούσι, το Ασκληπιείο, τα δωρεάν ποδήλατα, το Μουσείο Κατσικογιάννη, την τοιχογραφία – αποτύπωση της πόλης, τον Ληθαίο ποταμό, τον λόφο του Προφήτη Ηλία κ.α.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ