Θα δακρύσετε οταν διαβάσετε τι ζητά γυναίκα που πάσχει από καρκίνο

Απίστευτο δράμα για ζευγάρι που ζει στην Πάτρα και πλέον έφθασαν στο σημείο μετά από αγώνα που δίνουν εδώ και 6 χρόνια να σκέπτονται ακόμη και την ευθανασία για τη γυναίκα!
Ο σύζυγός της, είναι δημόσιος υπάλληλος και εκείνη μόλις 44 ετών και δίνει μάχη με τον καρκίνο!
Εδώ και 6 χρόνια το ζευγάρι ταλαιπωρείται με χειρουργεία, χημειοθεραπείες, έρχεται αντιμέτωπο με το σύστημα υγείας της χώρας και πρόσφατα πληροφορήθηκαν πως… θα πρέπει να γίνει ένα ακόμη χειρουργείο! Οι άνθρωποι στέγνωσαν οικονομικά, έχουν πουλήσει όλη τους την περιουσία και έφτασαν να σκέφτονται πολύ σοβαρά το θέμα της ευθανασίας!
Όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά επειδή οι γιατροί ούτως ή άλλως δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα! Ο σύζυγος μετέφερε σε συναδέλφους τους ακόμη και την σκέψη της γυναίκας του… να αυτοκτονήσει, αφού η ίδια διαπιστώνει πως η υποτιθέμενη παροχή δωρεάν υγείας στους ασφαλισμένους είναι ένα μεγάλο ψέμα! Κάτι που βιώνουν όλοι όσοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους…!
Οι συνάδελφοι του συζύγου προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν, ευχήθηκαν να πάνε όλα καλά, ωστόσο το ζευγάρι δεν αντέχει άλλο. Και ιδιαίτερα η γυναίκα η οποία ταλαιπωρείται όχι μόνο από την ασθένειά της αλλά και από το ίδιο το σύστημα υγείας. Που δυστυχώς έχει επίκεντρο… το χρήμα και όχι την ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και σε καρκινοπαθείς το σύστημα αποδεικνύεται βάναυσο και απάνθρωπο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος. Αν και όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι εκφράζουν φόβους για το μοιραίο!
Τι ισχύει στην Ελλάδα για την ευθανασία
Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει εξειδικευμένη νομοθεσία, συνεπώς το αξιόποινο της ευθανασίας κρίνεται με βάση τους γενικούς κανόνες για την ανθρωποκτονία με δόλο και τη συμμετοχή σε αυτοκτονία.
Ο νόμος είναι εξαιρετικά σαφής στο άρθρο 300 του Ποινικού Κώδικα όπου προβλέπεται φυλάκιση. Όποιος αποφάσισε και εκτέλεσε ανθρωποκτονία ύστερα από σπουδαία και επίμονη απαίτηση του θύματος και από οίκτο γι` αυτόν που έπασχε από ανίατη ασθένεια, τιμωρείται με Φυλάκιση.
Επίσης όποιος με πρόθεση κατέπεισε άλλον να αυτοκτονήσει, αν τελέστηκε η αυτοκτονία ή έγινε απόπειρά της, καθώς και όποιος έδωσε βοήθεια κατ` αυτήν, τιμωρείται με φυλάκιση. Κατά άλλους πάντως, η ζωή πολλών ασθενών, που δεν αντιδρούν και δεν έχουν καμία αίσθηση του περιβάλλοντός τους και δεν έχουν καμία πιθανότητα να επανέλθουν, θεωρείται μαρτυρική για αυτούς, οπότε θεωρείται ότι η ευθανασία απαλλάσσει τον ασθενή από τη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και ανασφάλεια για το κατά πόσο ένας ασθενής που βρίσκεται σε ψυχική αναστάτωση και διανοητική σύγχυση λόγω των πόνων και της κατάστασης της υγείας του, έχει τη νηφαλιότητα και την σαφή και ελεύθερη βούληση να λάβει την απόφαση να θέσει τέρμα στη ζωή του. –

πηγή : newsone.gr