Τέσσερις τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει φίλους (pics)

Το παιδί από την μικρή του ακόμη ηλικία αναπτύσσει την κοινωνικότητά του.

Ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής του, το μικρό σας καλείται να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Τα πρώτα άτομα με τα οποία έρχεται σε επαφή είναι αυτά της οικογένειας. Όταν όμως φτάσει στην ηλικία των δύο ετών, αρχίζει να παίζει με άλλα παιδάκια -συνομήλικα ή και μεγαλύτερα- και να κάνει τις πρώτες του φιλίες.Πώς μπορείτε εσείς να το βοηθήσετε;Ανακαλύψτε τους στην gallery που ακολουθεί.

Διοργανώστε play-dates Τα play-dates είναι ο ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με το παιχνίδι με άλλα παιδιά. Για τα νήπια, ο ιδανικός αριθμός παιδιών είναι τα τέσσερα και ο χρόνος παιχνιδιού μία με δύο ώρες.

Παίξτε ενεργό ρόλο Στη συγκεκριμένη φάση είναι σημαντικό να είστε στο πλευρό του παιδιού σας και με τη συμπεριφορά σας να το καθοδηγήσετε εσείς για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται και το ίδιο. Μοιραστείτε και εσείς παιχνίδια με άλλα παιδιά, μιλήστε τους και δώστε το παράδειγμα για το πώς μπορεί να τα προσεγγίσει.

Προετοιμαστείτε για γκρίνιες Μέχρι τώρα το μικρό σας έχει συνηθίσει να παίζει μόνο του. Ίσως λοιπόν στην αρχή να μην θέλει να μοιραστεί τα παιχνίδια του. Φροντίστε αν του αφήνετε πάντα το αγαπημένο του παιχνίδι όταν παίζει με άλλα παιδάκια και ζητήστε του να δώσει το παιχνίδι που του αρέσει λιγότερο.

Μιλήστε του με επιχειρήματα Στη νηπιακή ηλικία, τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να καταλάβουν περισσότερα. Μπορούν να συναισθανθούν συναισθήματα και να καταλάβουν τα επιχειρήματα που μπορείτε να τους πείτε. Εάν για παράδειγμα αρνηθεί να μοιραστεί το παιχνίδι του με ένα παιδί, εξηγήστε του ότι αυτή του η πράξη στενοχωρεί το άλλο παιδί και ότι εάν του το έδινε θα χαιρόταν και ότι θα απολάμβαναν και τα δύο το παιχνίδι.

 Πηγή: bundoo.com