Ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με υπογραφή Τρικαλινών συντελεστών προκαλεί ρίγη συγκίνησης (video)

“ε” ελεύθειν όπου ερά… Πικρή η λησμονιά που το μυαλό μας βλάπτει… Ποιος δαίμονας μας κρατά σε αυτή τη λήθη; Πως είναι να είσαι ελεύθερος; Τι να είναι η ελευθερία… Όταν πλέον αποφασίζει να αγωνιστείς για την ελευθερία σου με οποιοδήποτε αντίτιμο, τότε είσαι πλέον ελεύθερος…

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ταινία μικρού μήκους που φέρει την υπογραφή Τρικαλινών συντελεστών και είναι αφιερωμένη στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. “Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όσους κατά καιρούς έκαναν τη μέγιστη θυσία με την προοπτική να μεγαλώσουν ελεύθερες οι επόμενες γενιές” αναφέρουν οι συντελεστές. Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά και οι εικόνες επιβλητικές. Τα γυρίσματα έγιναν στα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, την Παλαιοκαρυά και το τοξωτό Γεφύρι της Πύλης.“Χρονικά βρισκόμαστε πριν την επανάσταση του 1821, τη στιγμή που έπρεπε να ληφθεί η απόφαση. Η απόφαση όμως πριν λάβει συλλογικό χαρακτήρα, πρέπει να εδραιωθεί στη ψυχή του καθενός ατομικά. Και αυτό είναι το αντικείμενο της ταινίας” θα πει ο Γιώργος Γκότσης που είχε το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Πληροφορίες σχετικά με την ταινία και φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα θα βρείτε εδώ.

Υπόθεση

Ένας μαχητής του ’21 βρίσκεται σε έναν αγώνα εσωτερικής επαλήθευσης, έναν αγώνα με σύμμαχο την ψυχή του που τον οδηγεί και του υποδεικνύει το δρόμο μέχρι να συναντήσει την Ελευθερία την οποία πρέπει να διεκδικήσει με το υπέρτατο τίμημα.

Σχετικά με την ταινία

“Ο τίτλος της ταινίας είναι «Ε» που ο καθένας μπορεί να το αντιστοιχίσει με ό,τι καταλαβαίνει βλέποντάς τη και υπότιτλος «ελεύθειν όπου ερά». Ο καλύτερος ορισμός για την ελευθερία… να πας όπου ερωτεύεσαι, χρησιμοποιώντας τον έρωτα με τη δημιουργική έννοιά του ή όπως σήμερα θα λέγαμε «να πας όπου η ψυχή σου λαχταρά» αναφέρει ο Γιώργος Γκότσης και προσθέτει: “Στην ταινία συμμετέχουν οι Νίκος Βερεντζιώτης, Στέφανος Γώγος και Σωτηρία Σκουρτανιώτη, οι οποίοι δεν είναι ηθοποιοί, αλλά προσπάθησαν να ανταποκριθούν όσο μπορούσαν καλύτερα. Η μουσική είναι του Δημήτρη Μπρέντα και η αφήγηση του Πάνου Νακόπουλου”.

Συντελεστές

Σενάριο σκηνοθεσία: Γιώργος Γκότσης. Συμμετέχουν Νίκος Βερεντζιώτης, Στέφανος Γώγος, Σωτηρίας Σκυρτανιώτη. Κάμερα: Ζωή Παπαναστασίου, Γιώργος Γκότσης. Μουσική: Δημήτρης Μπρέντας (φλογέρα και γκάιντα). Μοντάζ CG: Ζωή Παπανταστασίου. Φωτογραφία: Γιώργος Γκότσης. Κοστούμια-οπλισμός: Νίκος Βερεντζιώτη. Σπικάζ: Πάνος Νακόπουλος. Άλογα: Χρήστος Ζαμπέτας, Βασίλης Κωτούλας.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 7 λεπτά.

Η ομάδα του trikalaview.gr απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές.

πηγή: https://www.wedding-photos.gr/el/portfolio/thinks-to-do-blog/309-e-eleythein-opou-era-tainia-mikroy-mikous.html