«Τέχνη η σωτηρία της ψυχής»…Μία υπέροχη έκθεση από τους Τρικαλινούς Ζωγράφους

Μετά το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκαστικής αναστολής κάθε δραστηριότητας των οργάνων του, λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων επανήλθε δυναμικά με την ετήσια ομαδική Εικαστική του Έκθεση, με τίτλο «Τέχνη, η σωτηρία της ψυχής». Η έκθεση, πραγματοποιείται στο χώρο των Οθωμανικών Λουτρών (Μουσείο Τσιτσάνη). Εγκαινιάστηκε στις 26 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.

«Με τους αλλεπάλληλους εγκλεισμούς, την έλλειψη επικοινωνίας και επαφής, τις δυσάρεστες ειδήσεις από παντού, επικρατεί η ανασφάλεια, ο φόβος, η αγωνία και η μοναξιά που τραυματίζουν καίρια την ανθρώπινη ψυχή! Η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως καταφύγιο και για τον καλλιτέχνη, αλλά και για όσους επικοινωνούν με τα έργα τέχνης, ως αντίδοτο και φάρμακο, σωτηρία για την ψυχική υγεία!» αναφέρει η πρόεδρος των Τρικαλινών Ζωγράφων Μαρία Ζιάκα.

Στην φετινή έκθεση, λόγω της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, περιλαμβάνεται και ένα αφιέρωμα στο αγώνα της απελευθέρωσης! ΄Εργα (πρωτότυπα ή αντίγραφα), φόρος τιμής στον μεγάλο Αγώνα των μικρών, των λίγων, των φτωχών, αλλά ψυχωμένων και τολμηρών! Τιμή και Δόξα!

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, πρωί και απόγευμα (09:30’-15:00’ και 18:30’-21:30’). Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπόκειται στα μέτρα για τις επισκέψεις σε κλειστούς χώρους (ομάδες 10 ατόμων με χρήση μάσκας).

Συμμετέχουν:

Ακρίβος Ιωάννης, Αναγνώστου Αγγελική, Βάκας Απόστολος, Γαλάνη Μαρία, Γραββάνη Χρυσή, Γρατσάνη Μαρία, Ζιάκα Μαρία, Ζολώτα Ματίνα, Ιωάννου Γεώργιος, Κακλαμάνη-Βλάχου Λαμπρινή, Καλιακούδα Ευρυδίκη, Καναβού Στέλλα, Κανάτα Αθηνά, Κανίνα Ζωή, Κανίνα-Βάκα Τζένη, Καραμάνου Μαρία, Κομπόλια Έφη, Κουγιάννου Βασιλική, Κουτσιαρή Βούλα, Μπαλαμώτη-Τριανταφύλλου Ευγενία, Νάκας Αθανάσιος, Νίκου Χρύσα, Ντούνα Βούλα, Ξούρη Αθηνά, Οικονόμου Απόστολος, Παναγιωτίδου Αθηνά, Παπακατράνα Γλυκερία, Πέρκας Βασίλειος, Πετσογιάννη-Τουρίμπαμπα Ζωζώ, Ράγια Γεωργία, Ρεμπάπης Ιωάννης, Σίμου Κασσιανή, Σουλιώτη Κωνσταντίνα, Στεργίου-Ζαχαράκη Ζωή, Στυλιάρα Σταυρούλα, Ταμπρατζή Ελένη, Τασιούλα Φωτεινή, Τάσιου Συλβάνα, Τέλλιου Δήμητρα, Τσίκος Δημήτριος, Τσιώνης Κώστας, Φορίδης Χριστόφορος, Φωλίνας Στέφανος, Χαρίση Μαριάνθη, Χρηστάκος Λεωνίδας.