Ταξιδεύουμε με το άταχτο συννεφουλίνι, αναζητούμε το χρυσό αρισμάρι, συναντάμε τον Πούκι και την Ειρήνη και λέμε… φτου ξελευτερία

Άταχτα συννεφουλίνια, χρυσά αρισμάρια, μουσικές και τραγούδια του τόπου μας, μηνύματα και νοήματα περιλαμβάνονται στα πέντε βιβλία για παιδιά που σας παρουσιάζουμε από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ. Το άταχτο συννεφουλίνι, το χρυσό αρισμάρι, ο Πούκι ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι, Ειρήνη και φτου ξελευτερία είναι τα βιβλία που επιλέξαμε να προτείνουμε αυτή την εβδομάδα. Βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά κι όσους νιώθουν παιδιά.

Το άταχτο συννεφουλίνι: Από τη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» ο Ευγένιος Τριβιζάς μας… φιλοξενεί σε µια συννεφογειτονιά όπου ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο. Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια, αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη. Μια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού.


Το χρυσό αρισμαρί: Ένα έργο για την ανιδιοτελή αγάπη, τη χωρίς ανταλλάγµατα προσφορά και τη φιλία από την Κέλλυ Σταμουλάκη. Ένα «πέρασμα» από το «εγώ» στο «εμείς».

Το Χρυσό Αρισµαρί είναι ένα σπάνιο και µοναδικό βότανο µε θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Πετρής, οπλισµένος µε ανδρεία και θέληση, ξεκινά να το ανακαλύψει για να θεραπεύσει τον πατέρα του. Παραµερίζει τους τεράστιους κινδύνους του ταξιδιού του και βρίσκεται µέσα σε µια λυτρωτική περιπέτεια αυτογνωσίας. Στο ταξίδι αυτό δεν είναι µόνος. Έχει συµπαραστάτη τον καλύτερό του φίλο και µαζί ζούνε τις πιο απίθανες περιπέτειες και έντονες δοκιµασίες, µέχρι τον τελικό τους προορισµό, που δεν είναι άλλος από το Αθάνατο Αρισµαρί.

Το βιβλίο περιέχει CD µε αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια µε τους: Τάσο Χαλκιά, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Ορέστη Τρίκα, Μαυρίκιο Μαυρικίου, Παύλο Εµµανουηλίδη, Έλενα ∆ελακούρα, ∆ηµήτρη ∆ηµητρόπουλο, Έλενα Παπαδηµητρίου, Νίκο Παρασκευόπουλο, Έφη Κιούκη, Γιώργο Σαµαρά, Ευγενία Μανούσου, Άννα Τσάφα.

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Αφηγείται η Κέλλυ Σταµουλάκη. Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια.


Ο Πούκυ ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι: Η Τζούλι Μασίνο μας συστήνει τον Πούκυ που μας καλεί να κάνουµε ένα µουσικό ταξίδι µε το µαγικό  λεωφορείο του στην όµορφη Ελλάδα. Να γνωρίσουµε νέα µέρη, νέους φίλους, και να ανακαλύψουµε τη µουσική παράδοση του κάθε τόπου αλλά και τα µουσικά του όργανα. Το ταξίδι ξεκινάει και ο Πούκυ τραγουδάει…

Το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας και το τραγούδι του Πούκυ, που με διαφορετικό ρυθμό και ενορχήστρωση παίρνει κάθε φορά τη μουσική μορφή του τόπου που επισκέπτεται η παρέα. Έτσι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και μαθαίνουν πραγματικά τη μουσική παράδοση της πατρίδας τους.

Συγγραφέας – Μουσική: Τζούλι Μασίνο, Σύμβουλος έκδοσης: Κατερίνα Αδάμ,

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια, Τραγουδούν: Τζούλι Μασίνο, Παίζουν: Κατερίνα Αδάμ, Σωτήρης Καρκαλέμης.


Ειρήνη: Η Ειρήνη Καραΐσκου μας συστήνει τους ήρωες του Αριστοφάνη μέσα από τη σειρά «Αριστοφάνης για παιδιά». Στην Ειρήνη ένας αµπελουργός, ο Τρυγαίος, ανεβαίνει µε ένα τεράστιο σκαθάρι στον ουρανό για να ρωτήσει τον ∆ία πότε θα σταµατήσει ο πόλεµος. Εκεί µαθαίνει πως οι θεοί εγκατέλειψαν τους ανθρώπους

και ο Πόλεµος κρατά φυλακισµένη την Ειρήνη.

Ο Τρυγαίος θα προσπαθήσει να την ελευθερώσει και να την πάρει µαζί του στη γη.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: ΟΡΝΙΘΕΣ, ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, ΠΛΟΥΤΟΣ, ΒΑΤΡΑΧΟΙ.

Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής.


Φτου ξελευτερία: Σοκολάτες, ηλεκτρονικές συσκευές, λούτρινα αρκουδάκια, βιβλία και ταινίες χτίζουν ψηλούς τοίχους γύρω από τις ψυχές έξι παιδιών. Παιδιά που τρέφονται από την ανασφάλεια και τον φόβο να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο. Ένας φανταστικός κόσμος που «ρουφάει» τον Ζαχαρία, τη Σοφία, τον Μένιο, τον Άγγελο, τον Χρύσανθο, τον Ρανά και τα αντικείμενα της εμμονής τους. Εμμονές που μέσα από περιπέτειες γίνονται πια παρελθόν. Το παρελθόν που γίνεται μάθημα για το μέλλον. Το μέλλον τούς ανήκει… Θα ζήσουν ελεύθεροι;

Συγγραφέας: Μικρά μολύβια, Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια