Ταξιδεύοντας με το μωρό

Πλησιάζουν οι διακοπές που όλοι περιμένουμε. Αυτές τις ανέμελες ημέρες ξεκούρασης. Όλοι είπαμε. Όχι και εσύ που είσαι μωρομάνα…

Οι λέξεις ανεμελιά και ξεκούραση έχουν διαγραφεί από το λεξιλόγιό του τελευταίου έτους! Όταν έχεις μωρό όλα είναι τόσο διαφορετικά, τόσο πρωτόγνωρα και τόσο συναρπαστικά ταυτόχρονα.

Το καλύτερο από όλα στα ταξίδια με τα μωρά είναι το πόσο ενθουσιάζονται με όλα τα νέα ερεθίσματα που βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους. Τη θάλασσα, την άμμο, τα βότσαλα, τα καράβια, τα αεροπλάνα…
Ωστόσο οι διακοπές με ένα μωρό σίγουρα δεν θεωρούνται ημέρες ξεκούρασης. Μάλλον κούρασης θα λέγαμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί να χάνετε λίγο τη βολή σας αλλά ταυτόχρονα αλλάζετε παραστάσεις που είναι το πιο σημαντικό για να τα βγάλετε πέρα με την καθημερινότητα και να γεμίσετε μπαταρίες. Επιλέξτε έναν προορισμό που νιώθετε άνετα και αποφύγετε την πρώτη φορά να ταξιδέψετε στην απομακρυσμένη Γαύδο.! Ωστόσο μη φοβάστε υπερβολικά γιατί το μωρό σας χρειάζεται μόνο τη μαμά του και βολεύεται πάντα στην αγκαλιά της.
Travel Tips:
– Αγοράστε τα απαραίτητα για το μωρό σου ειδικά για καλοκαιρινούς προορισμούς που είναι: αντηλιακό για μωρά (αν και καλό είναι να αποφεύγεται τελείως ο βλαβερός ήλιος τις ώρες αιχμής), αξεσουάρ θαλάσσης (το swimtrainer προτείνεται για μωρά), μαγιό και καπέλο προστασίας από τον ήλιο και φυσικά νέα παιχνίδια για την παραλία (για μωρά άνω των 8 μηνών)
– Αν μετακινείστε με το αυτοκίνητο προτιμήστε κοντινούς προορισμούς , ειδάλλως ρυθμίστε τις ώρες που κοιμάται το διαμάντι σας να κάνετε τη μεγαλύτερη διαδρομή. Αν πρέπει να είστε εν κινήσει ώρες που είναι ξύπνιο, βρείτε διάφορα παιχνίδια- αντικείμενα που δεν τα έχει βαρεθεί για να του αποσπάσουν την προσοχή. Κάντε επίσης συχνές στάσεις για να ξεπιάνεται. Αν γκρινιάζει προτιμήστε να κάνετε στάση για να θηλάσετε – ταίσετε και μετά συνεχίστε. Υπολογίστε μια ώρα επιπλέον απ’ ότι έχετε στο μυαλό σας για τον τελικό προορισμό γιατί θα την χρειαστείτε σίγουρα.
– Με το αεροπλάνο τσεκάρετε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα χαρτιά για τον μικρό ταξιδιώτη μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Θηλάστε στην προσγείωση και την απογείωση για να μην βουλώσουν τα αυτάκια του. Επίσης ενημερωθείτε για τους όρους πτήσης με μωρά της εταιρίας που έχετε επιλέξει για να ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε κάθε απρόοπτο.
– Πάρτε μαζί σας μια βαλίτσα αποκλειστικά για το μωρό που θα χωράνε όλα τα πραγματάκια του. Αρκετά ρούχα για να μην πλένετε, πετσέτες, σεντονάκια και σίγουρα μια κουβερτούλα για την ψύχρα. Τα υπόλοιπα βασικά είναι ένα παρκοκρέβατο για να κοιμάται, ένα μπανάκι φουσκωτό και ιδανικά ένα καρεκλάκι μετακινούμενο για να σας συνοδεύει στο τραπέζι του φαγητού. Όλα αυτά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο. Με το αεροπλάνο βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός σας θα έχει τουλάχιστον ένα μέρος για να κοιμηθεί.
Φτιάξτε ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα για τις αδιαθεσίες του μωρού ώστε να μην ψάχνετε να βρείτε εφημερεύον φαρμακείο την ώρα που θα το χρειαστείτε.
Επιλέξτε να κάνετε διακοπές με παρέα που έχουν μωρά σε κοντινή ηλικία με το δικό σας και άρα ίδιες ανάγκες. Η παρέα βοηθάει στο να μοιραστείτε τις δυσκολίες και να περάσετε καλύτερα.
– Οπλιστείτε με υπομονή. Το ταξίδι χρειάζεται αρκετή υπομονή και καλή διάθεση ώστε να περάσετε όλοι καλά!

Πηγή:4moms.gr & http://babyradio.gr/goneis/taxidevontas-me-to-moro/