Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα

Όταν η φύση δίνει απλόχερα τους καρπούς,δεν έχεις παρά να το σεβαστείς και να αξιοποιήσεις με γεύσεις.

Τάρτα εποχής με ροδάκινα.  ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

 
ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1-2 ροδάκινα σε λεπτές φέτες για την πρώτη στρώση τής τάρτας
Κρέμα:
450 ml νερό
450 ml γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 βανίλιες
Γλασσο ζάχαρης:
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας νερό (και πάλι βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό ακόμη ή λίγο ακόμη άχνη)
Στόλισμα:
2-3 ροδάκινα σε φέτες
Εκτέλεση :
 Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε ζάχαρη-βούτυρο-αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη για τάρτα.  Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο και το απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιερα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινο.  Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά,ανάλογα με τον φούρνο.  Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί η ζύμη φτιάχνουμε την κρέμα.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό-γάλα-ζάχαρη-βανίλιες σε χαμηλή φωτιά.  Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι νερό και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα.  Μόλις λοιπόν έχει ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε ζύμη και κρέμα.  Τέλος αφού έπεσε η θερμοκρασία και στα δύο απλώνουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα εκτός ψυγείου για μία ώρα και αφού έχει σταθεί η κρέμα και κρύωσε στρώνουμε τα ροδάκινα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και ρίχνουμε στα κενά ενδιάμεσα το γλασσο.  Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε γλασσο και πάνω από τα φρούτα.Βάζουμε ψυγείο για 2-3ώρες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.