Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στη Θεσσαλία και μέχρι την άλλη Παρασκευή δεν διαφαίνονται κάποια φαινόμενα με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα με βροχές στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας Τρίτη, προς Τετάρτη επισήμανε για τον καιρό ο Φάνης Τακούδης μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας”.
Το σημαντικότερο είναι ότι ανεβαίνουν και οι ελάχιστες στους 6 ΜΕ 7 βαθμούς στα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, ενώ οι μέγιστες από τους 12 βαθμούς το Σαββατοκύριακο θα ανέβουν μέχρι τους 15 την επόμενη εβδομάδα με ηλιοφάνεια.
Επειδή όμως οι άνεμοι από βόρειους στρέφονται σε νότιους αναμένουμε κάποιες ομίχλες τις πρωινές ώρες στον κάμπο της Θεσσαλίας επεσήμανε ο Λαρισαίος μετεωρολόγος.
Σε ότι αφορά τώρα τον καιρό για μετά το ερχόμενο Σάββατο ενώ κάποιες ενδείξεις έδειχναν μία ακόμη ψυχρή κάθοδο από Ρωσία εδώ και τρεις μέρες περίπου άλλαξαν τα δεδομένα καθώς ένας αντικυκλώνας δεν επιτρέπει αυτή την ψυχρή εισβολή στη χώρα και αυτός ο αυλώνας δείχνει να κατευθύνεται ανατολικότερα προς την Τουρκία, ενώ εδώ θα επικρατούν νοτιάδες μέχρι τέλη Ιανουαρίου που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία.
Φυσικά αυτό χρήζει επανεξέτασης προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, κατέληξε ο κ. Τακούδης.
Νεώτερη σημερινή ανάρτηση Τακούδη με νέα δεδομένα για την ψυχρή εισβολή
Ωστόσο σήμερα με νεώτερη ανάρτησή του αναφέρει ότι πιθανόν μετά τις 25 Ιανουαρίου (το επόμενο Σάββατο) να έχουμε νέα ψυχρή εισβολή. Δείτε την ανάρτησή του:
ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr