Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύουμε στο ψυγείο

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύουμε στο ψυγείο

Όταν επιστρέφετε από το σουπερμάρκετ αναρωτιέστε που θα διατηρήσετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αν θα αντέξουν από το κρύο ή τη ζέστη ανάλογα με την εποχή του χρόνου, αν θα χαλάσουν κλπ.

Μην ανησυχείτε! Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να δείτε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να διατηρείτε σε καμία περίπτωση στο ψυγείο.

Κρεμμύδια

Η υγρασία του ψυγείου θα κάνει τα κρεμμύδια μαλακά και μουχλιασμένα. Διατηρείστε τα σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, αλλά σε καμία περίπτωση κοντά σε πατάτες, αφού όταν βρίσκονται μαζί αυτά τα 2 λαχανικά, εκλύουν υγρασία και αέρια, που είναι ικανά να τα καταστρέψουν.

Κρεμμυδόπιτα με τυρί και μπέικον

Καφές

Όταν διατηρούμε τον καφέ στο ψυγείο, χάνει πιο γρήγορα το άρωμα του και υπάρχει η πιθανότητα να πάρει γεύση από τα υπόλοιπα φαγητά. Αν λοιπόν έχετε μεγάλες ποσότητες καφέ, μπορείτε να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη κλεισμένο αεροστεγώς, αλλιώς  σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Τούρτα με καφέ και φουντούκια

Ελαιόλαδο

Όταν διατηρούμε το ελαιόλαδο στο ψυγείο, τότε αυτό γίνεται πιο πυκνό και θα καταλήξει να έχει την υφή του βουτύρου.

Κέικ Λαδιού (Olive Cake)

Βασιλικός

Ο βασιλικός, όταν βρίσκεται στο ψυγείο, μαραίνεται πιο εύκολα και παίρνει το άρωμα των φαγητών. Διατηρήστε τον λοιπόν μέσα σε ένα βάζο με νερό, όπως κάνουμε και με τα λουλούδια.

Ριγκατόνι με κοτόπουλο & πέστο βασιλικού

Μέλι

Το μέλι θα παραμείνει μια χαρά για όσο καιρό το διατηρείτε, αρκεί να είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Αν το αφήσετε στο ψυγείο, τότε θα στερεοποιηθεί και θα χάσει την αρχική του υφή.

Μελόπιτα

Σκόρδο

Το σκόρδο, όταν βρίσκεται στο ψυγείο, αρχίζει και βγάζει ρίζες, γίνεται ελαστικό και μουχλιάζει. Διατηρείστε το λοιπόν σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Σκορδόψωμα

Ψωμί

Το ψωμί στο ψυγείο θα ξεραθεί σε σύντομο χρόνο. Αν δεν σκοπεύετε να το καταναλώσετε τις αμέσως επόμενες ημέρες, διατηρείστε το στην κατάψυξη ή σε κάποιο σκιερό μέρος.

Εύκολο λευκό ψωμί

Πατάτες

Όταν οι πατάτες διατηρούνται στο ψυγείο, γίνεται πιο τραχιά η υφή τους και η γεύση τους πιο γλυκιά, αφού στα κρύα περιβάλλοντα το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη. Για να τις κρατήσετε λοιπόν περισσότερο καιρό, αποθηκεύστε τες σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.

Baby πατάτες φούρνου

πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/blog/trofima-ektos-psigiou