Τα Τρίκαλα τίμησαν πανηγυρικά τον πολιούχο τους, Άγιο Βησσαρίωνα

 

Πανηγυρικά και με την παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών η ιερά μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου στην πόλη των Τρικάλων.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος προηγουμένως υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα στα Προπύλαια του Ιερού Ναού την οποία εκόμισε από την Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από Αδελφούς της Μονής.

Μαζί του συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της αγίας εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος, αλλά και της Τιμίας και Χαριτοβρύτου Χείρας του Αγίου ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων αρχιερέων, του ιερού κλήρου και παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου.