Τα Τρίκαλα θα κινηθούν σε metal ρυθμούς-Ροκάδες και χεβιμεταλλάδες από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το απόλυτο festival του είδους

Μετρούν αντίστροφα οι λάτρεις του σκληρού ρόκ για το Horns Up Festival που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου στα Τρίκαλα. Ροκάδες και χεβιμεταλλάδες ετοιμάζονται για την πανελλήνια συνάντηση και οι διοργανωτές θεωρούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Μίλησα με έναν από τους διοργανωτές του Horns Up Festival , τον Γιώργο Ζαρκάδα. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος της Τρικάλων Ζύθος και λάτρης του είδους. Ανήκει, μαζί με τον Χρήστο Νταϊλιάνα στην ομάδα των Τρικαλινών οι οποίοι έχουν αναλάβει την όλη διοργάνωση. Ο Γιώργος Ζαρκάδας μου έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τους στόχους, τις προσδοκίες, αλλά και τους ανθρώπους που συμμετέχουν αφού το rock και το heavy metal δεν είναι απλά ένα μουσικό άκουσμα, είναι στάση ζωής.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-Το καλοκαίρι στα Τρίκαλα ανοίγει με το Hard rock και Heavy metal festival Γιώργο;

– Είναι καθαρά ένα Heavy Metal festival που διοργανώνεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, ακόμα πλουσιότερο και δυνατότερο από το περσινό.

– Οι ροκάδες και χεβιμεταλάδες ανά την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στα Τρίκαλα;

– Φέτος σχεδιάστηκε κι οργανώθηκε από πολύ νωρίς με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα και να συμμετάσχει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος κι από άλλες περιοχές της χώρας.

-Πότε θα γίνει;

– Το φετινό Horns Up θα γίνει στις 5,6 και 7 Μαϊου.

-Ποιος το διοργανώνει;

– Η διοργάνωση ουσιαστικά στηρίζεται σε μια ομάδα φίλων, ασχολούμαστε σχεδόν καθημερινά εγώ και ο Χρήστος ο Νταϊλιάνας, ένα τρικαλινό παιδί που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά συμβάλουν ουσιαστικά και άλλα 4-5 παιδιά γιατί το όλο εγχείρημα χρειάζεται πολλές και παράλληλες ενέργειες για να πετύχει.

-Τι εκδηλώσεις περιλαμβάνει;

– Το αρχικό πλάνο μας ήταν να μην γίνει ένα απλό φεστιβάλ, θέλαμε να γίνει ένα τρικαλινό Metal Festival που να προσφέρει στον επισκέπτη κι άλλες δράσεις κι εκδηλώσεις έτσι ώστε να περάσει ένα “γεμάτο” τριήμερο στα Τρίκαλα, να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερο τον τόπο μας και να φύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από εδώ.

-Στο θεατράκι του Ληθαίου; Πόσα σχήματα συμμετέχουν; Τι εκδηλώσεις περιλαμβάνει;

-Την Παρασκευή θα γίνει στο μικρό θεατράκι του Ληθαίου το ακουστικό μέρος του φεστιβάλ με τη συμμετοχή δύο από τους πιο γνωστούς Έλληνες κιθαρίστες, οι οποίοι θα μας δείξουν τεχνικές και «κολπάκια” με την κιθάρα τους και θα παίξουν και 3 σχήματα. Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολή ντοκιμαντέρ, διαγωνισμούς μπύρας, DJ battle, κληρώσεις δώρων. Ακόμα και εκδρομή στα Μετέωρα για όποιον ενδιαφέρεται έχουμε κανονίσει με σκοπό να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας τα παιδιά που έρχονται από μακριά, πάντα μέσα σε metal ατμόσφαιρα και ρυθμούς.

Το κυρίως “πιάτο” βέβαια ετοιμάζεται για Σάββατο και Κυριακή από τις 19:00 και μετά στον Μανδραγόρα με συμμετοχή 7 συγκροτημάτων την κάθε μέρα.

-Ποιος είναι ο στόχος;

-Στόχος του φεστιβάλ είναι να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ανεβαίνοντας ένα σκαλί ψηλότερα. Μαθαίνοντας και διορθώνοντας τα λάθη μας, αποκτώντας εμπειρία και προσελκύοντας ακόμα περισσότερο κόσμο. Ένας δεύτερος εξίσου βασικός στόχος μας είναι να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος σε επαφή με την μουσική που αγαπάμε και να του δώσουμε να καταλάβει ότι το Heavy Metal δεν είναι μια μουσική του περιθωρίου, είναι μια ζωντανή μουσική, με συναίσθημα και τεράστιο υπόβαθρο.

-Υπάρχει συμμετοχή;

-Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα, προσπαθούμε να προβάλουμε την διοργάνωση για να κατακλύσουμε μεταλλάδες τα Τρίκαλα εκείνο το τριήμερο… Και όταν λέω μεταλλάδες, εννοώ και οικογένειες με τα παιδιά τους που ακούνε αυτή τη μουσική, και ζευγάρια και παρέες. Γιατί μην ξεχνάμε ότι όσοι ακούμε αυτή τη μουσική είμαστε ουσιαστικά μια παρέα…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ