Τα Τρίκαλα κέντρο του βλαχόφωνου ελληνισμού-Χιλιάδες χορευτές κι επισκέπτες κατέκλυσαν την πόλη (φωτό-video)

Χιλιάδες χορευτές κι επισκέπτες κατέκλυσαν το κέντρο των Τρικάλων που το τριήμερο που δυανύουμε αποτελούν το κέντρο του βλαχόφωνου ελληνισμού καθώς διοργανώνεται το 35ο Αντάμωμα Βλάχων.  

Χορός, τραγούδι, έθιμα, παράδοση, ιστορία, μέλλον.. όλες αυτές οι δραστηριότητες αναπτύσσονται μέσα από την τριήμερη διοργάνωση.

Σήμερα δεύτερη μέρα του ανταμώματος οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Ρήγα Φερραίου με εκδήλωση για παιδιά- Εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζοντας τα Βλαχοχώρια μας και χορεύοντας τα τραγούδια μας».

Το απόγευμα δεκάδες χορευτικά συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων και κατευθύνθηκαν με πατινάδα στην κεντρική πλατεία όπου παρουσιάστηκαν οι ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας Βλαχων με βάση την κοινή καταγωγής τους.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει βλάχικη καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του και είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

8:30 Εκκλησιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

10:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: Συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια.

10:15 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ : Ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων που συμμετέχουν στο Αντάμωμα.