Τα Τρίκαλα αρέσουν… Εκατοντάδες επισκέπτες κατακλύζουν την πόλη ειδικά τα σαββατοκύριακα-Η πόλη έχει προστεθεί πια στο χάρτη των μαθητικών εκδρομών

Λεωφορεία από κάθε πόλη της Ελλάδας, επισκέπτες που κατακλύζουν τους δρόμους και τα καταστήματα, αξιοθέατα που αποκτούν ζωή… Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη των Τρικάλων ειδικά τα σαββατοκύριακα. Τα Τρίκαλα τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουν την εκτίμηση όλο και περισσότερων ταξιδιωτών.Αδιαμφισβήτητα τα Τρίκαλα έχουν αποκτήσει αναγνωρισιμότητα κι αποτελούν πλέον ένα αξιόλογο σημείο του τουριστικού χάρτη της χώρας. Οι Έλληνες, μετά από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές που γυρίστηκαν στην πόλη πριν λίγα χρόνια, και κυρίως μετά τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, ανακάλυψαν ως δια μαγείας μία πόλη που μέχρι τότε δεν υπήρχε στο χάρτη του μυαλού τους. Χρειάστηκε μόνο μία ώθηση για να έρθουν να την επισκεφτούν και να διαδοθεί η μαγεία αυτής της πόλης που εντυπωσιάζει όποιον την επισκέπτεται.

Μπορεί να μην πρόκειται για τον τέλειο προορισμό, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα ή δεν ακούγονται γκρίνιες από τους κατοίκους της, ωστόσο, είναι γεγονός ότι όλοι οι Τρικαλινοί συνέβαλλαν στη διαφήμιση της πόλης.

Πρεσβευτές οι Τρικαλινοί

Πέραν όλων των άλλων, οι ίδιοι οι Τρικαλινοί μέσα από αναρτήσεις στα social media έγιναν «πρεσβευτές» της ομορφιάς της πόλης και τη διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, ακόμη και η συμπεριφορά τους όπως είναι η ευγενική αντιμετώπιση των επισκεπτών, ή το γεγονός ότι σταματούν στις διαβάσεις, είναι από εκείνα τα πράγματα που κάνουν τα Τρίκαλα να ξεχωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με όποιον «ξένο» συζητάς για τα Τρίκαλα μιλάει με τα καλύτερα λόγια.

Μαγεύει το ποτάμι

Το περασμένο Σάββατο το κέντρο είχε κατακλυστεί για άλλη μία φορά από επισκέπτες, κυρίως μαθητές, που επέλεξαν την πόλη για να εκδράμουν (πράγμα αδιανόητο στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν που η πόλη δεν συγκαταλέγονταν στους δημοφιλής προορισμούς των μαθητικών εκδρομών).

 «Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το ποτάμι στο κέντρο» μας ανέφεραν οι μαθητές ενός σχολείου του Αμαρουσίου με τους οποίους συνομιλήσαμε. Είναι, λέει, η πρώτη εικόνα που αντίκρυσαν μόλις αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο. «Επισκεφτήκαμε το Φρούριο, το Βαρούσι και το Μουσειό Τσιτσάνη. Σίγουρα θα κατέβουμε και στις όχθες του ποταμού στον ελεύθερο χρόνο μας» μας απάντησαν όταν τους ρώτησα ποια αξιοθέατα είδαν.

Ευγένεια

Προερχόμενοι από μία μεγαλούπολη όπως είναι η Αθήνα όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι απρόσωπες, αυτό που μας επισήμαναν είναι ότι από τα πράγματα που τους εντυπωσίασε περισσότερο είναι η ευγένεια των κατοίκων. «Ζητήσαμε πληροφορίες για να πάμε στο Βαρούσι από μία κυρία η οποία ήταν Τρικαλινή κι εκείνη δεν μας έδειξε απλά πως πάμε αλλά προθυμοποιήθηκε να μας οδηγήσει μέχρι εκεί!!!» μας ανέφεραν γεμάτοι έκπληξη. Ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πόσο όμορφο τους φάνηκε το γεγονός ότι οι οδηγοί σταματούν στις διαβάσεις.

Το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο των Τρικάλων

Η κεντρική γέφυρα των Τρικάλων είναι το πλέον πολυφωτογραφημένο σημείο των Τρικάλων κι όσοι έρχονται στην πόλη φροντίζουν για να βγάλουν μία selfie που θα την ποστάρουν στα social media.  Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται ειδικά το βράδυ με το φωτισμό  είναι μαγευτική και κανείς επισκέπτης δεν προσπερνά το σημείο χωρίς να βγάλει έστω και μία φωτογραφία. Όλοι επιλέγουν το σημείο για μία φωτογραφία με φόντο τον Ληθαίο. Τις βραδιές με πολύ κόσμο, τα φλας αστράφτουν συνεχώς και το τοπίο «καταγράφεται» μέσα από το φωτογραφικό φακό στις αναμνήσεις από μία όμορφη εξόρμηση στην πόλη των Τρικάλων.

Δημοσιευμένο στην εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ