Τα Τρίκαλα αγκάλιασαν το ΘΕΛΩ-Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του Εθελοντικού Οργανισμού από την Κορίνα Λιούτα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του αστικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «ΘΕΛΩ» στα Τρίκαλα. Άνθρωποι από τα Τρίκαλα που προέρχονται από το χώρο της υγείας επιστήμονες κι απλοί εθελοντές, αλλά κι εκπρόσωποι φορέων αγκάλιασαν το ΘΕΛΩ από τα πρώτα του βήματα. Η εκδήλωση  παρουσίασης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.Στόχος είναι να μπορούν πολύ σύντομα να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης και συμβουλευτικής και οι κάτοικοι των Τρικάλων, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό των επιστημόνων Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που έχει δημιουργηθεί και συνεργάζεται ήδη εθελοντικά με το «ΘΕΛΩ».

«Επιθυμία μου είναι το πρώτο παράρτημα πανελλαδικά να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου» ανέφερε η Τρικαλινή πρόεδρος του ΘΕΛΩ Κορίνα Λιούτα. «Στόχος του ΘΕΛΩ είναι ένα να παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης με σχέδιο δράσης κι ανάπτυξης σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό με την ίδρυση παραρτημάτων. Μία πρωτοβουλία που θα ρίχνει γέφυρες και δεσμούς συνεργασίας και σύνθεσης με συνέργειες αδελφοποίησης ανάμεσα σε κάθε οργανισμό κι άνθρωπο»

Σύμφωνα με την κ. Λιούτα η πρωτοβουλία αυτή αφορά μια κοινωνική καινοτομία στο χώρο της Υγείας, που δημιουργεί για πρώτη φορά μια «γέφυρα» διαμεσολάβησης μεταξύ Πολιτών και των Οργανωμένων Φορέων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφιλοκερδώς, χωρίς κανένα πνεύμα ανταγωνισμού, μέσα από ένα εξανθρωπισμένο δίκτυο εθελοντών και υπηρεσιών.

Οι θεματικοί άξονες της δράσης του «ΘΕΛΩ» όπως τόνισε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας κ Γιώργος Γαμπιεράκης, αφορούν στους τομείς Υγείας – Κοινωνικής Ασφάλισης – Πρόνοιας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εκπαίδευσης και Εθελοντισμού, ενώ επισημαίνει τη σημαντική διάσταση του οργανωμένου Εθελοντισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιστημονική κοινότητα της Υγείας.

Για τους στόχους της προσπάθειας μίλησαν οι ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων και εντεταλμένος σε θέματα εθελοντισμού Μιχάλης Λάππας , ο ιατρός Νίκος Κολίτσας κι ο φαρμακοποιός Βασίλης Τσιούτσιας οι οποίοι βρέθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης και μίλησαν με θέρμη για τη νέα αυτή προσπάθεια και τις προοπτικές που ανοίγει μέσα από τους στόχους που θέτει.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε ένας μικρός αρχικός πυρήνας μελών στα Τρίκαλα, που θα στελεχώσουν εθελοντικά αυτή τη σημαντική κοινωνική δικτύωση.