Καθήλωσε το κοινό η γνωστή ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της στα Τρίκαλα

Το νέο βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Άννα Κανδαράκη με τίτλο «Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε» παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος. Δεκάδες ήταν οι Τρικαλινοί που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου.

Η κ. Κανδαράκη εδώ και χρόνια έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία έργων που συνδυάζουν την ευφυΐα της ψυχολογίας με την καλλιτεχνία της λογοτεχνίας. Με την ευαισθησία που την χαρακτηρίζει, αναδεικνύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα που κρύβονται στον κόσμο της ανθρώπινης ψυχής.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του trikalaview.gr Βιβή Μαργαρίτη τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο προσφέρει μια ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική εμπειρία ανάγνωσης, προβληματίζει, αλλά και μας οδηγεί στην εμβάθυνση του εσωτερικού μας κόσμου. Μια θεραπευτική αίθουσα, άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας που θα μπορούσαν να είναι ένας από εμάς, ιστορίες, θραύσματα και μονοπάτια που αναζητούν κατανόηση, ψυχές που ψάχνουν για λύτρωση. Η Άννα Κανδαράκη με πολύτιμο εργαλείο τη γνώση της κλινικής ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα με απλό κι εύληπτο λόγο, στο βιβλίο της ξεδιπλώνει ιστορίες που επιδιώκουν να κάνουν μια γενναία βουτιά στην περίπλοκη και πολύχρωμη ανθρώπινη ψυχή».

Όπως σημείωσε “Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι καθώς εξερευνούμε τις ιστορίες των άλλων, αναγνωρίζουμε τα δικά μας προβλήματα και αποκτάμε νέα οπτική γι΄αυτά. Μέσα από τις σελίδες του ο καθένας από εμάς θα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί ως άτομο, βελτιώνοντας παράλληλα τις σχέσεις του με τους άλλους. Μέσα από την ανάγνωση θα έρθουμε αντιμέτωποι με την πολύχρωμη προσωπικότητά μας. Η συγγραφέας παρουσιάζει βασικά θέματα της ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της αμοιβαίας κατανόησης δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να εξελιχθεί ως άτομο, βελτιώνοντας παράλληλα τις σχέσεις του με τους άλλους”.

Η κ. Κανδαράκη αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου και ανέλυσε γεγονότα και καταστάσεις προσεγγίζοντάς τες ανθρώπινα αλλά και με την επιστημονική της ιδιότητα. Ο λόγος της απλός και μεστός καθήλωσε τους δεκάδες παρευρισκόμενους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο τέλος της εκδήλωσης υπέβαλλαν ερωτήματα πάνω σε θέματα που τους απασχολούν.