TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τα μπαμπαδάκια μου

Ιούλ 17, 2020
in Μαγειρική
Τα μπαμπαδάκια μου
Share on FacebookShare on Twitter

Πολύ παλιά συνταγή, από το τετράδιο με τα αγαπημένα μου γλυκά. Σε ποιον δεν αρέσουν τα μπαμπαδάκια ; Αυτά τα μικρά σιροπιαστά γλυκά.

Πολύ παλιά συνταγή, από το τετράδιο με τα αγαπημένα μου γλυκά. Σε ποιον δεν αρέσουν τα μπαμπαδάκια ; Αυτά τα μικρά σιροπιαστά γλυκά.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Είναι πολύ απλή και εύκολη συνταγή, πάμε στην κουζίνα μου να τα φτιάξουμε παρέα.

Υλικά για τα Μπαμπαδάκια

5 μεγάλα αυγά

180 γρ ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

320 γρ αλεύρι Κούλα

2 κ.γ μπέικιν

πρέζα αλάτι

Σιρόπι

600 γρ νερό

350 γρ ζάχαρη

Φλούδα λεμονιού

Μέσα  και επάνω

400 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ άχνη ζάχαρη

30 γρ φιστίκια Αιγίνης

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να ασπρίσουν, για 5 λεπτά περίπου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά στο μείγμα.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε 6 μεγάλες θήκες μάφιν ή 12 μικρές και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 5 λεπτά.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και την φυλάμε στο ψυγείο. Μόλις ψηθούν και κρυώσουν εντελώς τα μπαμπαδάκια, κόβουμε λίγο πιο πάνω από το μισό μέχρι τη μέση.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι και τα γυρίζουμε μια φορά, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε  μέσα και επάνω σαντιγί και τελειώνουμε με φιστίκι Aιγίνης.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε μετά που θα τα σιροπιάσετε, να τα αλείψετε με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο.

Μπορείτε αντί για φιστίκι Αιγίνης, να βάλετε όποιον ξηρό καρπό έχετε στο σπίτι.

Να φτιάξετε έναν μεγάλο Μπαμπά, να τον κόψετε  στη μέση και να τον γεμίσετε.

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε από ένα κερασάκι σε κάθε μπαμπαδάκι.

Τα Μπαμπαδάκια Μου

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Αχλάδια με κόκκινο κρασί

Αχλάδια με κόκκινο κρασί

1.221 φυτά κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύο φυτείες σε δασώδη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα

1.221 φυτά κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύο φυτείες σε δασώδη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd