Τα 7 κόλπα της βαζελίνης

Η βαζελίνη ανακαλύφθηκε στην Πενσυλβάνια το 1859 ως θεραπευτής των κοψιμάτων και των εγκαυμάτων. Σήμερα ο κατάλογος των παροχών της έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο καθένας γνωρίζει ότι έχει ενυδατικές και λιπαντικές ιδιότητες, ενώ ανακουφίζει το σκασμένο δέρμα. Οι ιδιότητές της δεν σταματάνε εδώ. Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και περιηγηθείτε στον κόσμο των κόλπων της.

1. Ανοίξτε το βερνίκι νυχιών με ευκολία

Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα με βαζελίνη, και εφαρμόστε στο εσωτερικό καπάκι της όζας. Η βαζελίνη πρόκειται να απομακρύνει το ξεραμένο βερνίκι νυχιών με αποτέλεσμα να ανοίξετε με ευκολία το καπάκι την επόμενη φορά που θέλετε να βάψετε τα νύχια σας.

2. Κάντε το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο

Βρέξτε μικρές ποσότητες βαζελίνης στους σφυγμούς σας, στους καρπούς σας, πίσω από τα αυτιά σας, πίσω από τα γόνατά σας και στους αστραγάλους σας, προτού ψεκάσετε το αγαπημένο σας άρωμα. Η βαζελίνη απορροφά το άρωμα και ως εκ τούτου έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

3. Προστατέψτε το δέρμα σας κατά τη βαφή των μαλλιών

Εάν είστε χρήστης βαφών, ξέρετε ότι είναι δύσκολο να αποφεύγετε και τη βαφή του δέρματος. Η βαζελίνη μπορεί να σας βοηθήσει. Απλώστε κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας και δημιουργήστε ένα στρώμα προστασίας πριν από την εφαρμογή.

4.  Γίνε καταξιωμένη μανικιουρίστα

Είστε αρχάρια στη ζωγραφική των νυχιών; Αυτό το κόλπο είναι για εσάς. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης γύρω από τις άκρες των νυχιών σας. Την επόμενη φορά που θα κάνετε κάποιο λάθος, το βερνίκι δεν θα κολλήσει.

5. Κάνε απολέπιση στα χείλη

Απλά προσθέστε μία μικρή ποσότητα ζάχαρης στη βαζελίνη και εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη σας. Τρίψτε για λίγα δευτερόλεπτα και γρήγορα θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και προσθέστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στα χείλη για να τα ενυδατώσετε.

6. Δημιουργήστε πλούσιες βλεφαρίδες

Αν η μάσκαρα έχει τελειώσει, η βαζελίνη αποτελεί μία εύκολη εναλλακτική λύση. Τοποθετήστε λίγη βαζελίνη στο βουρτσάκι της μάσκαρας και βουρτσίστε κατά τον ίδιο τρόπο τις βλεφαρίδες σας.

7. Προστατέψτε τα αυτιά

Η βαζελίνη θα μπορούσε να σώσει τα αυτιά σας εάν κολυμπάτε πολύ. Βάλτε λίγη βαζελίνη σε ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε το βαμβάκι σε κάθε αυτί, προτού βουτήξετε στο νερό. Γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι η πρακτική αυτή θα κρατήσει μακριά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη υγρασία.

πηγή : flowmagazine.gr