Τα 6 βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το WooCommerce στο e-shop σας!

Με το ποσοστό των ανθρώπων που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές (ειδικά από την πανδημία κι έπειτα) να είναι τεράστιο και να αυξάνεται συνεχώς, οι επιχειρήσεις αισθάνονται την ανάγκη να προσαρμοστούν για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πελατών τους.Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνουν αυτό είναι να προχωρήσουν στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, με το WooCommerce να αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες για αυτόν τον σκοπό.

Παρακάτω, θα εξετάσουμε τα κορυφαία πλεονεκτήματα του WooCommerce και θα δούμε γιατί αποτελεί μια τόσο εξαιρετική επιλογή για κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

  1. Ανοιχτού κώδικα και δωρεάν

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του πρόσθετου (plug-in) με το όνομα WooCommerce είναι ότι είναι ανοιχτού κώδικα (open source) και δωρεάν στη χρήση.

Αυτό σημαίνει, αρχικά, ότι επιτρέπει σε προγραμματιστές απ’ όλο τον κόσμο να ενημερώνουν, να διορθώνουν και να βελτιώνουν το συγκεκριμένο πρόσθετο, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις δυνατότητές του.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν ένα e-shop από τη μία στιγμή στην άλλη, κατεβάζοντας απλά το plug-in χωρίς κανένα κόστος, και μετατρέποντας τη WordPress ιστοσελίδα τους σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

  1. Ευελιξία

Το WooCommerce είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πώληση μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και υπηρεσιών.

Είτε πρόκειται για την πώληση πλήθους φυσικών προϊόντων, ψηφιακών προϊόντων ή υπηρεσιών, το WooCommerce μπορεί να διαχειριστεί οτιδήποτε.

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε το κατάστημά σας για να ταιριάζει με το brand σας επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα θεμάτων.

  1. Ευρεία γκάμα επιλογών πληρωμής

Το WooCommerce υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα επιλογών πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών / χρεωστικών καρτών, του PayPal, του Stripe και πολλών άλλων.

Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους πελάτες τους πολλαπλούς τρόπους πληρωμής, από τους οποίους μπορούν να διαλέξουν αυτόν που επιθυμούν και θεωρούν καλύτερο και ασφαλέστερο.

Εξάλλου, πολλοί είναι οι χρήστες που αν δε βρουν σε ένα e-shop τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής, πιθανότατα θα ψάξουν κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα για τη συναλλαγή τους.

  1. Προσαρμοζόμενα θέματα

Το WooCommerce προσφέρει μια ευρεία γκάμα προσαρμόσιμων θεμάτων, τα οποία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και επαγγελματικό online κατάστημα.

Αναζητάτε έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό ή θέλετε να «φορτώσετε» λίγο παραπάνω το e-shop σας με παραπάνω σχεδιαστικά στοιχεία;

Τα θέματα που σας προσφέρει το WooCommerce είναι ατελείωτα, οπότε σίγουρα θα βρείτε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

  1. Επεκτασιμότητα

Το WooCommerce είναι υψηλά επεκτάσιμο, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να προσθέτουν επιπλέον στοιχεία λειτουργικότητας στα online καταστήματά τους, όποτε κρίνουν ότι το χρειάζονται.

Γενικά, το WooCommerce προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πρόσθετων (plug-ins) και άλλων επεκτάσεων, που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προσθέσουν διάφορα επιπλέον χαρακτηριστικά στο e-shop τους, όπως η ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media), η βελτιστοποίηση SEO, το email marketing κ.α.

  1. Analytics

Το WooCommerce προσφέρει λεπτομερή και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν πωλήσεις, συμπεριφορά πελατών και πολλά άλλα.

Αυτό τις βοηθά να παίρνουν καλύτερες και πιο εύστοχες αποφάσεις, καθώς αυτές πάντα βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε προαισθήματα. Και έτσι, το e-shop βελτιώνει την απόδοσή του, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών και την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών.