Όλοι οι διαιτολόγοι επιμένουν για την θρεπτική αξία των λαχανικών.
Πέρα όμως από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά είναι ιδανική προσθήκη στη διατροφή γιατί συμβάλουν στο αίσθημα της πληρότητας περισσότερο από άλλες τροφές.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποια είναι τα 5 πιο χορταστικά λαχανικά.
Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διασπάται με αργό ρυθμό στο στομάχι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί να γίνει η πέψη, όπως συμβαίνει μετά την κατανάλωση λευκών υδατανθράκων, οι οποίοι διασπώνται αμέσως, ενισχύοντας το αίσθημα της πείνας.
Γλυκοπατάτα: Αν και έχει ενοχοποιηθεί ότι έχει πολλές θερμίδες και η κατανάλωσή της αυξάνει το βάρος, η γλυκοπατάτα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και το μυστικό για να την απολαύσετε στην πιο υγιεινή της εκδοχή είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Προτιμήστε να την βάλετε στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή να την καταναλώσετε βραστή, παρά να την τηγανίσετε.
